Diari La Veu del País Valencià
Compromís no permetrà que s’enderroquen més edificis protegits a Dénia
Compromís no permetrà que s’enderroquen més edificis protegits a Dénia i acusa el PP d’amenaçar l’oposició per amagar la seua nefasta gestió

Aquest assumpte s’hauria d’aclarir en la Fiscalia i depurar responsabilitats

Després del plenari d’ahir en el qual es va tombar la proposta del PP d’anul·lar totes les llicències, Compromís per Dénia vol esclarir la seua postura i les conseqüències del que va passar ahir. El portaveu i regidor, Josep Crespo, afirma que: “aquesta situació l’han creada PP i CU, nosaltres no entrem en les seues guerres i estarem encantats que es porte a la Fiscalia i s’aclarisquen responsabilitats. El que ha passat és molt greu i no sembla accidental.”

Compromís per Dénia ha volgut deixar clar que no permetrà que s’enderroquen més edificis protegits a Dénia, “el govern del PP, amb la seua incapacitat, ha portat la ciutat a una situació caòtica, ha comés errades molt greus permetent l’enderrocament del Bar Mediterráneo i ara no saben com tapar-ho, no saben fer res més que amagar-se, desinformar i mentir sense parar”, ha declarat Crespo.

Segons ha pogut saber Compromís, el catàleg que es va aprovar en 2004 no ha deixat mai d’estar en vigor, l’anul·lació del Pla General Transitori no afecta el catàleg de 2004, són documents totalment independents. A més a més, la nova llei urbanística valenciana protegeix tots els edificis del casc històric, de manera que no es podria actuar en cap d’ells sense supervisió municipal i de patrimoni.

Per aquesta raó, Compromís i la resta dels partits van demanar ahir que el tema es quedara sobre la mesa, ja que aquest grup municipal no vol participar de l’estratègia de la mentida i desinformació de Chelet. Compromís ha demanat ja un informe al secretari per tal que s’esclarisca la veritat.

D’altra banda, Josep Crespo, qualifica de “lamentable” que Chelet amenaçara els regidors de l’oposició de portar-los a la Fiscalia en cas que es tombe algun edifici protegit. “Chelet menysprea els regidors que no tenen la carrera de dret i és incapaç de recordar els acords plenaris. Serà cosa dels nervis, déu estar molt preocupat per les errades que han comés amb el catàleg de bens protegits i l’enderrocament del Bar Mediterráneo, acusar-nos de portar-nos a la Fiscalia per un edifici que ja vam protegir a setembre és una mostra més de la inutilitat govern local”, afirma Crespo.

Pel que fa al regidor Vicente Chelet, Compromís per Dénia ha volgut recalcar que ell mateix va aprovar una moció demanant que es creara una comissió de tots els partits amb l’equip redactor del Pla General per agilitzar la seua tramitació, però ara ell mateix ha ignorat l’acord plenari i ha convocat a cada partit per separat.

Compromís per Dénia vol deixar clar que no consentirà més manipulacions i enganys per part de Chelet i el PP. De fet, Rafa Carrió, coportaveu de la formació local, ha afegit: “Comrpomís no acceptarà xantatges ni manipulacions del PP, treballarem per fer-los fora, llàstima que encara queden sis mesos en els quals poden fer molt de mal a la ciutat”.

Compromís per Dénia

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa