Diari La Veu del País Valencià
Algemesí – Licitació d’una obra que no es pot fer
EL PP TREU A CONCURS LES OBRES DEL MERCAT QUE ARA LEGALMENT NO ES POT CONSTRUIR

LA CONSTRUCCIÓ TARDARÀ 8 MESOS I NO ESTARÀ ACABADA EN AQUESTA LEGISLATURA, REPETINT-SE LA SITUACIÓ DE 2007.

M+S ALGEMESÍ DEMANARÀ LA SUSPENSIÓ DE LA LICITACIÓ

Una vegada més el PP d’Algemesí demostra que li importa ben poc respectar la legalitat i els temps administratius i que per damunt de fer les coses bé i amb calma prefereix imposar els seus interessos particular i partidistes. Així es demostra amb l’anunci publicat al BOPV sobre el concurs d’adjudicació de les obres del Mercat.

Per a M+S ALGEMESÍ aquest pas temerari que dóna l’equip de govern és una clara demostració de que estem governats per un equip prepotent i irresponsable que tira endavant un projecte d’una manera, com a mínim, dubtosa i forçant la maquinària administrativa. No sols això, sinó que ho fa de manera caòtica i precipitada.I és que en el moment d’elaborar aquesta nota encara no ha penjat en la seua web ni el plec de condicions ni la documentació tècnica, informació que ja deuria estar segons l’anunci del BOPV

Però el que és evident és que no és lògic, i no sabem si administrativament acceptable, que es trega a concurs la licitació d’un edifici que a dia de hui no es pot construir perquè contravé la legislació urbanística. Tal decisió es inaudita i no tenim coneixement d’altre cas semblant on es licite un edifici que està fóra de planejament urbanístic. Cap altra administració actuaria de manera tan imprudent. M+S ALGEMESÍ ha tingut coneixement d’aquesta decisió per la publicació oficial i hui mateix demanarà telemàticament poder veure l’expedient administratiu d’aquest concurs però dubtem molt que els tècnics municipal hagen informat favorablement a aquesta bestiesa.

Des del punt de vista administratiu el primer que cal és buscar la seguretat jurídica del que es fa, cosa que en aquest cas no es dóna. L’equip popular manté una actitud infantil al pensar que pel simple fet d’incloure en el l’anunci que “l’adjudicació de la contracta queda condicionada a l’aprovació autonòmica del Catàleg…” la seua responsabilitat es dissol. Consultats experts jurídics i professionals de l’arquitectura ens han assegurat que la llei no contempla l’”adjudicació condicionada” i que des del moment que es procedisca a obrir sobres i a baremar ofertes l’ajuntament estarà adquirint responsabilitats que poden acabar en els tribunals. Si les empreses dediquen una sèrie de temps i recursos humans i materials a preparar una oferta que després és irrealitzable per culpa del convocant aquestes poden sentir-se perjudicades i enganyades i presentar reclamacions.

Però si dels del punt de vista administratiu el que acaben de fer és un desgavell, des del punt de vista polític encara ho és més. El termini d’execució previst per a les obres és de 8 mesos, més el mes i mig o més que tardarà en fer-se efectiva l’adjudicació –si ja està vigent el Catàleg- ens porta a 10 mesos, la qual cosa vol dir que l’obra no estarà acabada en aquesta legislatura, sinó com a molt prompte cap a agost o setembre del 2015. El PP torna a caure en el mateix error en que caigué el darrer govern socialista que adjudica les obres de reforma de l’anterior mercat sabent que no les veuria acabades. L’actual projecte de mercat és, a l’igual que la reforma de 2007, un projecte socialment controvertit al qual s’oposa una part important de la ciutadania. Novament el projecte es quedarà a mig fer i res assegura que el següent equip de govern no varie la seua orientació o el paralitze. Políticament allò prudent seria esperar-se a que la ciutadania ratificarà en les urnes que està per aquest projecte en compte d’emprendre aquest boja fugida cap endavant.

Per això M+S ALGEMESÍ, una vegada vist l’expedient i l’acord de la Junta té previst presentar un recurs de reposició contra l’esmentat acord per considerar que pot ser nul de ple dret a l’haver licitat una obra que no es pot fer i ser per tant un acord amb un “contingut impossible”. I no sols això, sinó que d’acord amb el que indica l’article 111 de la llei 30/1992 sol·licitarà també la suspensió de la licitació perquè entenem que licitar en aquestes condicions causa un greu perjudici a l’interés públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa