Diari La Veu del País Valencià
La Ribera demana al Consell que pague un tractament contra el mosquit tigre
EFE / València

El regidor d’Agricultura i Medi ambient d’Alzira, Enrique Montalvá, ha explicat que alcaldes i regidors d’una vintena de municipis de la comarca i representants agraris s’han reunit hui per a posar en comú el problema que els afecta i crear una delegació interlocutora amb les Conselleries.



Ha recordat que el passat dia 14 van enviar a les tres Conselleries un escrit per a informar dels problemes que aquestes plagues causaven tant als agricultors -als quals impedeixen realitzar el seu treball amb normalitat- com als veïns per l’augment de les picades que han patit, i en el qual sol·licitaven una reunió.


“Els Ajuntaments estem disposats a posar el nostre granet d’arena, però la major part del cost ho han d’assumir les Conselleries perquè el problema no augmente”, ha assenyalat.



Fonts de la Conselleria d’Agricultura han explicat que “s’escoltaran les peticions d’aquesta comissió, igual que es fa amb qualsevol que plantege un problema” i que es procedirà a realitzar “una avaluació general de la situació i del problema”.



Montalvá ha explicat que alguns municipis han realitzat tractaments -fumigacions puntuals o tractaments biològics-, però altres pobles més xicotets “no tenen capacitat econòmica” per a assumir el seu cost i açò fa “inútil” el treball de lluita contra aquestes plagues.



“Cal buscar una solució conjunta i dur a terme una estratègia que ha de dirigir una entitat -les tres Conselleries-“, ha defensat, al mateix temps que ha incidit que es tracta “que no vaja cadascun pel seu costat i ser eficients en l’ús dels diners”.



Montalvá ha afirmat que les Conselleries “han de fer el treball i pagar-ho entre les tres si volen que siga efectiu” i que els ajuntaments “es posaran a les seues ordres” per tot allò que requerisquen.



L’edil d’Alzira ha explicat que els mosquits tigre ataquen a primera i última hora del dia, que és quan els agricultors desenvolupen la seua tasca, amb les molèsties que açò comporta, perquè tenen “que anar més tapats amb la calor que fa”.

A més, ha assegurat que a la zona del Delta de l’Ebre, on es va iniciar la plaga, ja no es limiten solament a aqueixos períodes de temps, sinó que “ataquen a qualsevol hora”, la qual cosa ha fet que augmenten les atencions per picades d’aquest insecte en els serveis mèdics i ells no volen que els passe el mateix.


Comparteix

Icona de pantalla completa