Diari La Veu del País Valencià
L’Associació Moros d’Alqueria de Castelló premia la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi
El guardó es lliurarà la vespra de les Festes de la Magdalena, el 21 de març, al Teatre Principal de la capital de la Plana

L’Associació cultural i festera Moros d’Alqueria de Castelló ha concedit el seu premi anual a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Es tracta de la cinquena edició d’aquests prestigiosos guardons que l’entitat promou i que es lliuren la vespra de l’inici de les Festes de la Magdalena de la capital de la Plana, al Teatre Principal d’aquesta ciutat.

L’entitat ha concedit aquest premi en les seues edicions anteriors a celebracions de la importància del Carnaval de Barranquilla de Colòmbia, el Carnaval de Venècia, l’Oktoberfest de Munic i els Sanfermines de Pamplona. És per tant, un important reconeixement per les festes alcoianes situar-se entre els esdeveniments que han rebut aquest premi.

La presentació dels premis va estar presidida per l’alcalde de Castelló Alfonso Bataller, qui va destacar que els Moros i Cristians d’Alcoi “comparteixen amb les festes de Castelló el gust per gaudir del carrer, de la pólvora i de la música”, afegint que “un any més aquests premis reconeixen la importància i la trajectòria d’una festa d’abast internacional com són els Moros i Cristians. I aquest premi serveix també per projectar encara més el caràcter internacional de les nostres festes, agermanant-les amb altres festes de prestigi mundial”.

El regidor de Festes Jordi Martínez, ha manifestat en nom de l’Ajuntament d’Alcoi el “profund agraïment que sentim com alcoians per aquest reconeixement. Que unes festes com les de Castelló, tinguen a bé situar els nostres Moros i Cristians entre les festes més importants del món suposa tot un orgull i ens estimula per seguir treballant per estar a l’alçada i seguir augmentant la projecció exterior de les nostres festes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa