Diari La Veu del País Valencià
Cicle ‘Els nostres solistes’ a Llíria
Els millors intèrprets de Llíria actuaran a l’església de la Sang en el cicle ‘Els nostres solistes’

La nova proposta inclou membres de bandes i orquestres de tot Espanya junt amb la del Conservatori Professional de la Ciutat de la Música

La música, unes de les senyes d’identitat de Llíria, serà l’eix vertebrador de la nova proposta cultural de la Regidoria de Cultura, Educació i Festes. Es tracta d’un nou cicle de concerts a l’església de la Sang, en què actuaran músics de Llíria que ocupen actualment responsabilitats de solista en bandes i orquestres de tot Espanya. Els acompanyarà l’orquestra del Conservatori Professional de Llíria.

El concert inaugural tindrà lloc el dissabte que ve, 8 de març, a les 19.00 hores a l’església de la Sang. El músic invitat serà José Miguel Martínez Falomir, clarinet solista de la Banda Municipal de València.

El regidor de Cultura Salvador Oliver ha indicat que es tracta de “una aposta decidida pels nostres músics, els millors que existixen: els que ja ho són i els que ho seran, sense cap dubte, en el futur”.

L’edil ha remarcat que amb esta acció es volen aconseguir diversos objectius. El primer, que els alumnes del Conservatori tinguen contacte real amb aquells professionals que ocupen llocs de responsabilitat en les diferents agrupacions musicals del nostre país.

En segon lloc, els solistes invitats tocaran a l’església de la Sang, un dels auditoris amb millor acústica possible, la qual cosa serà un luxe per a tots els llirians. Així mateix, l’actuació dels solistes amb l’Orquestra del Conservatori tindrà una part pedagògica importantíssima, ja que s’ampliarà la formació que els alumnes reben en este centre. Finalment, l’últim dels objectius és agrair la difusió del nom de Llíria per part dels intèrprets invitats.

Oliver ha volgut agrair “el magnífic treball de l’Orquestra del Conservatori, amb el seu director Gaspar Sanchis al front, així com la col·laboració desinteressada de tots eixos magnífics músics que ens delectaran amb les seues interpretacions en eixe marc incomparable de l’església de la Sang, i que sense cap tipus de dubtes, faran que ens tornem a sentir orgullosos de tot el que sone a Llíria”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa