Diari La Veu del País Valencià
Cicle de projeccions ‘Cinema Social mes a mes’ a Alcoi
Dintre de les activitats de la II Mostra de Cinema Social

Comença el cicle de projeccions ‘Cinema Social mes a mes’

La Mostra de Cinema Social que va nàixer al novembre del 2013, amb la col·laboració de les Regidories de Benestar Social i Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi, encara la seua segona edició amb novetats i un objectiu clar: apropar-se i donar-se a conèixer a molt més públic tant d’Alcoi com de la comarca i la província. Amb aquest objectiu naix el cicle: “Cinema Social MES a MES” que dintre de les activitats de la II Mostra de Cinema Social permetrà al públic acostar-se la primera setmana que cada mes a projeccions de cinema social, de manera gratuïta, que tindran lloc al Centre Cultural.

La primera projecció del cicle “Cinema Social MES a MES”, serà precisament demà dimecres 5 de març a les 19.30 hores al Centre Cultural, on es projectaran dos curtmetratges: “Senderos” i “Sobre tus cenizas”, de la mà del director de la Mostra Vizen Hernández, i amb entrada gratuïta, com totes les projeccions d’aquest cicle.

La regidora de Turisme Maria Llopis comenta que “’Cinema Social MES a MES’ és una iniciativa important per la ciutat per tal de recuperar, juntament amb altres iniciatives que s’estan fent des d’altres regidories, la promoció del cinema no comercial a Alcoi. L’època del cineclub a la casa la cultura encara és recordada amb nostàlgia per molta gent perquè hi ha molt cinèfils que volen poder gaudir de projeccions no comercials. Cinema de qualitat i gratuït, però a més a més amb una connotació social, un tema amb molt calat en una societat alcoiana amb un teixit social molt fort. L’objectiu, com diu el seu propi títol està clar; captar mes darrere mes, a més i més espectadors”. Aroa Mira, regidora de Benestar Social, afegeix: “El cinema és una eina immillorable per a donar el protagonisme que es mereixen moltes realitats socials que ni es coneixen ni tenen l’oportunitat de donar-se a conèixer. La tasca de donar veu als que no la tenen i així aconseguir que tinguen més suport social és sens dubte també una tasca fonamental que hem de realitzar des de Benestar Social”.

La següent sessió de “Cinema Social MES a MES” serà després del dimecres 5 de març, el dimecres el 2 d’Abril, també al Centre Cultural, amb la projecció del documental: “Desde el amanecer hasta el anochecer”, una projecció turca que ens mostrarà la realitat de tres adolescents que viuen a Turquia amb tres realitats molt diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa