Diari La Veu del País Valencià
Es presenta a Alcoi el programa Erasmus +
Per part de tècnics de l’Institut Valencià de la Joventut

Aquest matí s’ha presentat a Alcoi el nou programa europeu Erasmus + als responsables municipals de Joventut, tècnics i representants d’associacions juvenils. La presentació ha corregut a càrrec de tècnics de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). En total, l’IVAJ realitzarà 11 reunions a diferents ciutats valencianes, entre les quals es troba la presentació de hui a l’Àgora, que pretén donar a conèixer tots els aspectes del nou programa i potenciar la participació dels joves.

La jornada ha comptat amb la presència de la regidora de Joventut Maria Llopis, que ha donat la benvinguda a la ciutat als responsables comarcals i els ha animat a “aprofitar-se” dels tècnics de l’IVAJ per aprendre i començar a optar a programes europeus: “Aquesta comarca té un deute amb la participació en programes europeus i no podem esperar més; necessitem que els nostres joves prenguen part a projectes que sempre impliquen a diversos països, projectes que més enllà de la seua temàtica concreta, que sol ser de gran interés per als joves, també suposen una oportunitat de conèixer altres realitats i altres formes de fer les coses, d’aprendre idiomes, de ser més europeus i millorar les competències de comunicació i relació”.

Hi va assistir un públic interessat
Llopis ha afegit que “a Alcoi els dos darrers anys estem encapçalant aquests tipus de projectes des del Departament d’Educació, amb tots els beneficis que comporta per a la ciutat i els seus centres educatius. La Xarxa FP o el projecte Comenius Regio amb Varsòvla són exemples de l’interés de l’Ajuntament en recuperar una dècada perduda, tornant a ser la ciutat innovadora present a les xarxes europees, referent de la Comunitat Valenciana en optar a nous programes. Programes que, en aquests moments, tots sabem que arriben quasi exclusivament des d’Europa”.

Erasmus + és el nou programa de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport. El programa està en vigor des de l’1 de gener de 2014 fins el 31 de desembre de 2020, i té un pressupost total de més de 14.000 milions d’euros. Erasmus + inclou la major part de les accions de l’anterior Programa Joventut en Acció, com intercanvis juvenils, serveis de voluntariat europeu, activitats de formació, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa