Diari La Veu del País Valencià
Guanyem Torrent insisteix amb la dimissió de l’alcaldessa
Guanyem Torrent insisteix amb la dimissió de l’alcaldessa i la Junta de Govern imputats per prevaricació

L’assemblea del dissabte es plantejarà la personació en la causa com a acusació particular

La conferència de premsa en que Guanyem Torrent ha informat els mitjans de comunicació valencians, sobre la imputació per prevaricació de l’alcaldessa de la població i de tota la Junta de Govern Local de la municipalitat torrentina, s’ha tornat a demanar la dimissió immediata de l’alcaldessa Amparo Folgado i la Junta de Govern Local al complet, en entendre que en aquest assumpte, com en molts altres, ha hagut una manca de transparència manifesta, no sols a la ciutadania en general, sinó també cap als grups de l’oposició municipal, que havien demanat en reiterades ocasions, estar al corrent de la relació administrativa amb l’empresa concessionària que ha interposat la querella.

Per a Guanyem Torrent, la decisió judicial és mostra suficient de que existeixen clars indicis de delicte de prevaricació i no un mer incompliment de contracte. Malgrat això, el respecte per la presumpció d’innocència i pel procés judicial en general ha de ser estricte i per això que aquesta Plataforma Ciutadana, assegura que no s’ha de caure en l’error de demanar responsabilitats penals sobre un cas, en què totes les parts tindran l’oportunitat d’explicar-se davant l’autoritat judicial, qui emetrà sentència en el seu moment.

Es demana la dimissió de l’alcaldessa Empar Folgado i Tonda, perquè es considera que té una clara responsabilitat. També demanen la dimissió de la Junta de Govern Municipal, perquè la dedicació de les persones imputades a la seua pròpia defensa minvarà temps i energia per al compliment de les responsabilitats dels seus càrrecs.

A més, Guanyem Torrent considera que la imputació per prevaricació, embruta la imatge del consistori torrentí i, per extensió, de la localitat i la ciutadania en el seu conjunt, i augmenta un grau més el descrèdit social de la política, per les ben fonamentades sospites de corrupció sistemàtica en tots els nivells institucionals, i en especial del Partit Popular, imputat en nombrosíssimes causes judicials i, fins i tot, amb greus indicis de finançament il∙legal.

Però, per reblar el clau, Guanyem Torrent demana aquestes dimissions, atenent a les declaracions públiques del president del PP valencià, que posa com a línia roja per a la dimissió dels càrrecs públics, la seua imputació judicial. “La Junta de Govern de l’Ajuntament de Torrent pertany tota ella, al partit del president Fabra i han d’actuar en conseqüència perquè, en cas contrari, es mostra que diuen una cosa i actuen de manera ben diferent” assegura un dels portaveus de la Plataforma Ciutadana.

Els compareixents entenen que el cas de Torrent, “és un exemple més de la inconveniència de la política realitzada pels dos partits que han tingut responsabilitat de govern en el nostre consistori, que han desenvolupat una política privatitzadora de la gestió de serveis socials, culturals esportius i d’infraestructures, que han conculcat criteris d’interès general i han fet prevaldre interessos espuris de rendibilitat econòmica”.

Guanyem Torrent demana que es cree una comissió d’investigació amb participació de la ciutadania i s’estudiarà l’opció de presentar­se com a acusació particular en aquest cas, en la propera assemblea que la plataforma torrentina realitzarà el dia 22 de novembre, lloc on es tractarà aquest assumpte en profunditat.

Comparteix

Icona de pantalla completa