Diari La Veu del País Valencià
Per la difusió de les pintures rupestres de la Sarga d’Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

Amb aquesta ajuda la Regidoria obté els fons, d’una banda, per a la campanya de difusió de les jornades de portes obertes a les pintures que s’han fet al llarg de l’any; i d’altra banda, es cobreix el cost dels últims panells informatius que s’han instal·lat a la zona, uns panells que compten amb texts escrits en valencià, castellà i anglés, i també amb codis QR que permeten als visitants accedir a més continguts via web, ja que també s’ha actualitzat i ampliat la informació i els recursos a la mateixa pàgina web del jaciment.

Al llarg de l’any des del Museu Arqueològic Camil Visedo s’han posat en marxa diferents iniciatives per a la difusió, la promoció i el foment d’aquest important jaciment rupestre, que està reconegut com Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, sent un dels pocs indrets d’aquestes característiques que són visitables pel públic en general. Ara, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha sufragat en part les activitats dins d’una línia d’ajudes específiques per a la promoció del patrimoni valencià reconegut per la UNESCO.

Segons comenta el regidor de Cultura Paco Agulló, “aquesta subvenció ens anima a seguir invertint en la difusió del nostre patrimoni històric, que té un dels seus màxims exponents en les pintures de la Sarga, reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat en l’àmbit de tot l’art rupestre de la zona mediterrània. Celebrem i agraïm que la Conselleria reconega l’esforç que des del Museu s’està fent en els últims anys per a posar en valor aquests elements, i perquè cada vegada més gent conega aquestes valuoses mostres d’art rupestre que tenim al nostre terme municipal”.

Ajudes per a fons bibliogràfiques

D’altra banda, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha fet públiques també les ajudes concedides per a incrementar els fons bibliogràfics de biblioteques i agències de lectura.

L’Ajuntament d’Alcoi sol·licitava una quantitat de 12.212 euros, entre les sol·licituds més elevades de les presentades en aquesta línia, i la Conselleria ha resolt aportar un total de 5.173 euros, quantitat que també es troba entre les més elevades de les quanties concedides.

Comparteix

Icona de pantalla completa