Diari La Veu del País Valencià
Picassent – No hi ha raons socials, jurídiques ni mèdiques que justifiquen la reforma de la llei actual de l’avortament
EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ QUE INSTA A LA RETIRADA DE L’AVANTPROJECTE DE LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT

La moció fou aprovada per majoria amb els vots a favor del PSOE, Compromís i una regidora del Partit Popular. La resta de regidors del grup Popular, menys un que s’abstingué en la votació, es pronunciaren en contra.

Reconéixer el dret a una maternitat lliurement dedicida i solicitar al govern d’Espanya la inmediata retirada de l’avantprojecte de reforma de llei de l’avortament, iniciativa del ministre de Justícia, Ruiz Gallardón, són els dos punts prinicipals de la proposta de resolució presentada pel grup municipal socialista i que foren aprovats en l’últim ple.

El Govern d’Espanya aprovà en el Consell de Ministres del 20 de desembre l’avantprojecte de Llei de Protección de la Vida del Concebido y los Derechos de la embarazada, la qual inclou una reforma en la regulació de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE).

Per a la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Picassent, Belén Bernat, “No hi ha raons socials, jurídiques ni mèdiques que justifiquen la reforma de la llei actual. La Llei 2/2010, del 3 de març, és una llei que funciona: en l’any 2012, a Espanya es va reduir la cifra d’avortaments en un 5 % i a la Comunitat Valenciana en un 9%. A més, segons l’última enquesta de Metroscopia, una llei de terminis, com l’actual, és clarament preferida per la ciutadania a una de supòsits, com la que pretén aprovar ara el govern”.

Per la seua part, la portaveu del Partit Popular, Carmen Primo, afirmà que “no es pot demanar que es retire una llei que ni tan sòls ha passat pel Congrés dels Diputats. Es tracta sòls d’un avantprojecte. No cal exigir la retirada de res perquè no hi ha res”, conclou.

En el text de l’avantprojecte, presentat pel ministre de Justícia al Consell de Ministres, l’avortament desapareix com un dret i voluntat exclusiva de la dona en les primeres 14 setmanes i torna al Codi Penal amb dos excepcions: si l’embaràs és producte d’una violació o si suposa un “greu perill per a la vida o la salut psíquica o física de la dona”. I açò inclou anomalies fetals incompatibles amb la vida, sempre que facen mal psicològicament a la gestant. Per als embarassos que siguen fruit d’una violació, el límit serà de 12 setmanes de gestació. I per a la resta de casos, 22 setmanes.

L’actual llei de terminis és la més estesa entre els països de l’entorn europeu. Quan s’aprove esta reforma, Espanya, serà junt a Malta, Irlanda i Polònia, un dels països més restrictius en la regulació de l’avortament, i l’únic que ha modificat la seua legislació per a fer-la més restrictiva.

Ajuntament de picassent

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa