Diari La Veu del País Valencià
Agressió homòfoba a Gandia
Joves amb Compromís exigeix al govern local que condemne l’agressió homòfoba a Gandia

Demanen a l’alcalde de la ciutat que exigisca explicacions a la Delegació del Govern per l’actuació de la Policia Nacional, que es va negar, en primera instància, a tramitar la denuncia dels joves afectats.

Reclamen al PP que aprove una llei contra la LGTBfòbia, que tipifique aquest tipus de delictes en el Codi Penal.

FERRER: “Quina és la imatge que volem: la del masclisme, la bufera de Gandia Shore, els atacs homòfobs…?”

Des de Joves amb Compromís de Gandia i la Safor-Valldigna han volgut mostrar el seu suport als joves agredits el darrer cap de setmana, mentre participaven a Gandia als Encontres Estatals LGTB, alhora que han lamentat i condemnat l’atac homòfob. “El que esperàvem és que el govern local de Gandia, amb el seu alcalde al front, isqueren públicament a condemnar aquests fets, que res tenen a veure amb el comportament habitual de les gandianes i gandians. Volem una ciutat lliure de LGTBfòbia”.

El sectretari comarcal, Rafa Ferrer, ha denunciat també el comportament, en primera instància, de la policia nacional, que es va negar a tramitar la denúncia dels joves, restant-li importància. “Per això, exigim també a Arturo Torró que eleve una queixa formal a la Delegació del Govern i exigisca una investigació perquè aquests fets no es tornen a repetir. Quina és la imatge que volem per a la nostra ciutat: la del masclisme, la bufera de Gandia Shore, els atacs homòfobs…?”

Els Joves amb Compromís també reclamen el PP faça ús del seu “tres en ratlla, del que tan li agrada presumir” i promoga una llei contra la LGTBfòbia. “Aquests delictes per raó d’orientació sexual haurien d’estar equiparats amb els de violència de gènere al Codi Penal”.

Finalment, Ferrer ha volgut felicitar als col·lectius organitzadors dels Encontres Estatals LGTB (Independence Gay i CCOO) celebrats a Gandia i els ha mostrat el suport dels joves de Compromís per a continuar treballant pels drets del col·lectiu LGTB.

Joves amb Compromís Gandia/Safor-Valldigna

Comparteix

Icona de pantalla completa