Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Ajuntament i Subdelegació de Govern signen un protocol contra la violència de gènere
Per la coordinació i col·laboració de forces de seguretat

L’Ajuntament d’Alcoi i la Subdelegació de Govern d’Alacant han signat hui un protocol de col·laboració i coordinació entre les forces de seguretat estatals i locals per la protecció de les víctimes de la violència de gènere. El subdelegat del Govern Alberto Martínez i l’alcalde Toni Francés, junt amb el regidor de Seguretat Natxo Gómez, han signat en presència de responsables de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local el document que permetrà aprofundir en la col·laboració entre forces de seguretat de cara a actuar davant qualsevol cas de violència masclista.

Tal i com ha remarcat el regidor de Seguretat, “lògicament els diferents cossos de seguretat ja mantenen una estreta col·laboració per combatre la violència masclista. Però sense dubte aquesta violència és un dels principals mals de la nostra societat i és l’obligació de totes les administracions treballar per millorar els instruments i recursos que ens permeten lluitar contra la violència de gènere. En aquest sentit, el protocol que hem signat hui té com a objectiu millorar la coordinació entre la Policia Local i la Policia Nacional, com també la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica, en el moment en què es puga produir un cas de violència masclista. A més, pròximament la Policia Local tindrà accés al programa SIRAJ, on figuren totes les ordres d’allunyament, per tal de poder mantindre un seguiment més exhaustiu de les víctimes que han patit aquests maltractaments”. En aquest sentit, el regidor de Seguretat indica que actualment hi ha vigents a Alcoi un total de 98 ordres d’allunyament per violència de gènere: “Fins ara, la Policia Local ha de recórrer a instàncies judicials o a la Comissaria per obtindre informació al voltant d’aquestes ordres; a partir d’ara, l’accés al programa SIRAJ permetrà disposar de forma immediata d’aquesta informació que pot arribar a ser vital”.

Gómez a més remarca que tan prompte com aquest protocol comence a aplicar-se el següent pas serà crear la Mesa de Coordinació local, en la qual estaran representades totes les entitats i organismes que treballen en aquest tipus de violència: Benestar Social, Oficina d’Atenció a les Víctimes, jutges, fiscals, InfoDona, l’Àrea de Salut, etc. En paraules de Gómez: “Aquesta Mesa de Coordinació ens permetrà actuar amb un front comú per lluitar contra un problema social que lamentablement està molt vigent, i al qual hem de combatre amb totes les forces al nostre abast per eradicar-lo. Volem que amb aquests instruments l’administració puga realitzar una tasca preventiva, actuar de forma ràpida i coordinada en el moment en què es puga produir algun cas, i a més oferir un marc a les víctimes per a que sàpiguen com actuar i com procedir, que se senten segures i recolzades al llarg del procés que genera un cas de violència masclista, i que coneguen les sortides i ajudes a les quals recórrer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa