Diari La Veu del País Valencià
presentació del poemari ‘Arco Iris’ a Pego
Mario García Montalbán(Borriana, 1955) presenta el seu poemari “Arco Iris” a Pego.

El passat divendres és va presentar la obra poètica de Mario García Montalbána a la Casa de Cultura de Pego, on a més de l’obra “Arco Iris” amb poemes sobre la II República, la repressió franquista i els ideals de l’esquerra, escrits en castellà, idioma en el que va estudiar l’autor, va presentar en públic els últims poemes escrits en valencià on parla de l’incendi del Montgó, l’obra de Vicent Andrés Estellés o de l’amor a la seua terra.

L’acte organitzat per Esquerra Republicana de Pego, va estar presentat pel seu portaveu Saül Ortolà, qui va destacar el compromís de l’autor amb la defensa de la memòria històrica amb les víctimes del franquisme i la República. Recordant a un altre veí de Borriana, Amat Granell, que va liderar la defensa de París i la va alliberar dels Nazis, enguany fa 70 anys, destacant-lo com un dels grans oblidats de la nostra història.

Després de la presentació del poeta a càrreg de l’artista plàstic basc Javier Ruiz “Txin”, recitaren la seua obra, l’investigador i escriptor de Dénia Vicent Balaguer, la locutora i actriu Sterxu Villanueva(a través d’una gravació), el rapsoda pegolí Joan Femenia, i els assistents a l’acte que ho desitjaren.

El poeta va regalar 2 exemplars de la seua obra a la biblioteca municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa