Diari La Veu del País Valencià
València obri un consultori gratuït de consells i trucs sobre plantes
EFE / València

Amb aquesta iniciativa pionera es vol conscienciar els ciutadans que les plantes són éssers vius i com a tals requereixen de certes cures per a gaudir d’una magnífica salut i bellesa.

Cada dilluns, d’11 a 13 hores, un tècnic municipal expert en la matèria, acudeix a les instal·lacions de NaTuria per a resoldre tots aquells dubtes que els valencians tinguen pel que fa al cultiu de les seues plantes i altres ornaments naturals.

Els ciutadans podran portar el seu test perquè l’expert els done un diagnòstic més segur de la malaltia o estat de la planta i si és massa gran o la planta està conreada en un jardí, poden dur una fotografia, fulles o una branca per a detectar possibles símptomes.

Les consultes a l’expert en plantes també poden realitzar-se a través d’un adreça de correu electrònic ([email protected]).

El consultori naix amb voluntat educativa i amb l’objectiu de transformar-se també en una activitat familiar lúdica, ja que, a més de portar la planta al doctor i conèixer el millor tractament per a una ràpida recuperació, es pot visitar gratis les exposicions que ofereix NaTuria, situada en el llit del riu Túria.

Amb aquest servei d’atenció al ciutadà es pretén crear un fòrum de comunicació que afavorisca una major conscienciació sobre la salut de la vegetació de la ciutat, ja siga de titularitat municipal o particular, amb consultes sobre l’arbrat i la detecció de possibles plagues, així com el coneixement sobre els arbres i espècies vegetals que cohabiten en la ciutat o simplement afavorir l’intercanvi d’idees i inquietuds.

Aquest servei s’ha vist complementat amb la implantació d’un ‘consultori botànic’ que permetrà desenvolupar una major conscienciació en la ciutadania sobre la importància de la cura i respecte de la vegetació.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha constatat que la principal preocupació de la ciutadania està relacionada amb l’estat de l’arbrat i de la vegetació.

Comparteix

Icona de pantalla completa