Diari La Veu del País Valencià
Llíria – Commutar sancions administratives econòmiques per (TBC)
COMPROMÍS PROPOSA COMMUTAR SANCIONS ADMINISTRATIVES ECONÒMIQUES LOCALS PER TBC.

Garcia: ”Una ordenança municipal tindrà que determinar els supòsits i regular quines sancions i infraccions podrien ser commutades i en quina matèria”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, actualment, algunes corporacions locals, dins el context de crisi econòmica, han procedit a regular mitjançant una ordenança municipal, la possibilitat de que els veïns de la localitat, que han estat sancionat administrativament, puguen commutar les sancions per la comissió d’infracció, en Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC).

Poblacions com Pego, Alberic, Algemesí, Alcoi i en la nostra comarca la localitat de Benaguasil, ja ho han implantat en la seu regulació municipal.

Les infraccions que amb major mesura s’imposen i que són sancionablesadministrativament pel municipi, les quals podrien ser aplicades en esta ordenança de commutació per TBC, són les referides al trànsit i circulació de vehicles a motor, les de seguretat ciutadana, així com aquelles altres relacionades amb policia i bon govern, entre altres.

Per a Garcia, esta iniciativa permetrà als ciutadans poder substituir les multes o sancions, així com altres deutes amb el consistori, per treballs socials en benefici del municipi, evitant despeses als infractors, que en algun cas no poden pagar i donant una opció alternativa al ser deure com a contribuent sancionat.

Per estos motius, el grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple de l’ajuntament que, en un termini no superior a 6 mesos, elabore a través dels serveis tècnics i jurídics municipals, una ordenança local per tal de regular la possibilitat de commutar les sancions administratives econòmiques per TBC. Establint en quin tipus de sancions i infraccions es d’aplicació.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa