Diari La Veu del País Valencià
Comparar símbols feixistes amb una bandera republicana “és una barbaritat”
RedactaVeu / València

D’aquesta manera, el dirigent socialista ha eixit al pas de les declaracions del portaveu adjunt del PP en el Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, i del portaveu adjunt del PPCV en Les Corts Valencianes, Rafael Maluenda, que en declaracions públiques han comparat l’exhibició de símbols feixistes per part de joves de NNGG del PP amb aquells que porten banderes republicanes.

En concret, “enormement inadequats”, ha dit Hernando que són tots dos fets; per la seua banda, Maluenda ha assegurat que “hi ha qui usa banderes ràncies com la republicana i no passa res”.

El diputat autonòmic del PSPV ha assenyalat que “res té a veure el feixisme amb la república”. Així, ha remarcat que la II República “va ser un règim democràtic en el qual els ciutadans podien triar als seus representants” al mateix temps que ha indicat que “va eixir de les eleccions municipals d’abril”. “Per tant -ha insistit- de la voluntat popular dels espanyols”.

Sahuquillo ha recordat que durant “la II República, amb el franquisme, amb el feixisme, es produeix una rebel·lió militar contra l’estat que estava legitimat per les urnes” al mateix temps que ha subratllat que el feixisme ha deixat “milers de morts al seu pas i molt d’odi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa