Diari La Veu del País Valencià
Dos detinguts per oferir la regularització a immigrants a canvi de diners
EFE / Alacant

Segons ha informat l’institut armat, l’assessoria cobrava entre 200 i 400 euros a les víctimes, principalment d’origen magrebí, que eren contractades de manera fraudulenta.

Per a formalitzar els contractes, els detinguts, el gerent de l’assessoria i una lletrada vinculada a la mateixa, presumptament es valien de les empreses dels seus clients, sense que aquests conegueren l’estafa.

La recerca va començar al juny, quan la Guardia Civil va tenir coneixement de la possible existència d’un entramat que operava a través d’una assessoria de Dolores i que, presumptament, utilitzava les empreses dels seus clients per a, després de suplantar la identitat dels seus propietaris, realitzar contractes a súbdits magrebins.

Davant aquests fets, la setmana passada es va procedir a la detenció del gerent de l’assessoria, identificat com A.M.M.V. de 53 anys, i de la lletrada i titular del gabinet jurídic en el qual es realitzaven les entrevistes i lliuraments de documentació, que respon a les inicials A.M.G.D. de 24 anys.

Tots dos detinguts són de nacionalitat espanyola i estan acusats dels delictes d’estafa i usurpació d’estat civil. Segons les mateixes fonts, els arrestats han passat ja a la disposició del Jutjat número 1 d’Oriola.

Comparteix

Icona de pantalla completa