Diari La Veu del País Valencià
La ‘Cordà’ de Paterna acaba amb 21 ferits lleus
EFE / Paterna

Fonts municipals van informar que, a més, va haver-hi dos ferits lleus en la cercavila de coets que se celebra abans de la ‘Cordà’, en la qual milers de paterners recorren els carrers del centre de la localitat disparant artefactes pirotècnics.

El carrer Major de Paterna va ser escenari de la tradicional i centenària ‘Cordà’, catalogada com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic, i durant poc més de 20 minuts al voltant de 200 tiradors van consumir 55.000 coets concatenant explosions a un ritme trepidant, especialment durant els primers 15 minuts.

Després de finalitzar la ‘Cordà’, 21 persones van ser ateses al centre de salut de la localitat, nou d’ells, tiradors que participaven en la zona fitada i els dotze restants, públic que s’havia acostat a contemplar l’espectacle.

En la cercavila de coets de luxe previ a la ‘Cordà’, dues persones van resultar ferides de caràcter lleu, una d’elles per cremada després de l’explosió d’un calaix, i la segona per torcedura de turmell. Tots dos van ser atesos en el mateix lloc pels sanitaris i no van requerir trasllat a cap hospital.

A més, es va produir un petit incendi en una palmera a la plaça major, que va ser sufocat ràpidament per operaris de bombers.

L’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, que va compartir lloc de tirador amb el portaveu d’UPyD, Juan Sánchez Mancebo, es va mostrar “molt satisfet pel gran espectacle pirotècnic que un any més hem ofert els homes i dones de Paterna, protagonistes de la millor cordà del món”.

Comparteix

Icona de pantalla completa