La tornada a escola costarà entre 300 i 900 euros als valencians

Avacu recorda que no es deixen portar per la publicitat d’ofertes i descomptes
26 agost 2013 01:00h
EFE / València

Aquestes dades es desprenen de dos estudis, el primer realitzat per l’associació Tyrius i l’altre per l’associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), sobre l'impacte econòmic que suposa per als valencians l'inici del curs acadèmic.

Des de Tyrius apunten al fet que la despesa màxima de la tornada a escola serà per als estudiants de Batxiller, que pagaran fins a 931 euros, mentre que Avacu posa un màxim de 700 euros.

Segons l'informe de Tyrius les xifres de despesa en la tornada a escola varien depenent de l’etapa escolar en la qual es troben els menors: en Batxiller ascendeix a 931 euros, 778 euros en secundària, 596 en primària i 363 si cursa educació infantil.

Quant als llibres de text, la despesa mitjana serà de 217 euros per cadascun dels xiquets que estudien Primària, ESO i Batxiller; mentre que si estudien educació infantil, serà de 175 euros.

Una altra despesa més és l'uniforme, que no és obligatori als col·legis i instituts públics però que sí que s’ha de comprar a la majoria de col·legis privats i concertats, i que suposarà una despesa de 366 euros.

En cas de no usar uniforme i haver de renovar la roba dels més xicotets la despesa seria d’uns 300 euros, un 21 per cent més barat que comprar un uniforme, tal com expliquen des de Tyrius.

Finalment, cal tenir en compte el material escolar, motxilles, bolígrafs, carpetes, llibretes, diccionaris i material per a dibuix, que suposarà un desemborsament mitjà de 102 euros per a primària, i fins a 170 per a ESO i Batxillerat.

Des de Avacu han volgut recordar que cal veure si es poden reutilitzar els llibres i el material escolar de l’any passat, i per tant s’ha de contactar amb l’associació de pares i mares per si existeix la possibilitat de fer intercanvi o donacions de llibres.

També és molt important que els pares s’informen de les ajudes que ofereixen la Conselleria d'Educació i els Ajuntaments per a l’adquisició dels llibres, menjador escolar i transport.

Finalment, Avacu ha recordat als usuaris que no es deixen portar per la publicitat d’ofertes i descomptes, és millor comparar-les i tenir en compte la lletra xicoteta.
 
next