Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV censura el nou intent de privatitzar els serveis públics d’ocupació
RedactaVeu / València

En virtut d’aquest pla, les agències de col·locació privades cobraran una quantia fixa per persona en l’atur inserida en el mercat laboral o simplement per cada persona encomanada pel servei públic d’ocupació, amb independència del resultat.

A més rebran incentius per inserció de persones amb especials dificultats o per ‘resolució d’irregularitats’, és a dir, per delatar fraus en el cobrament de prestacions per desocupació. El País Valencià ja s’ha adherit a aquest pla, en el qual participen totes les comunitats autònomes, excepte Andalusia, Catalunya i País Basc.

Per a la responsable d’Ocupació de CCOO PV, Ana María García, el Ministeri està declarant la “mort als serveis públics d’ocupació”, ja que els recursos que s’haurien de dedicar a la realització de tots aquests serveis els pagaran a empreses privades.

El sindicat mostra la seua disconformitat amb aquesta mesura, ja que entén que els serveis públics d’ocupació han de ser reforçats perquè puguen desenvolupar totes les seues funcions i donar el servei complet a la ciutadania.

Per a García, l’Administració “està eludint la seua responsabilitat en polítiques actives d’ocupació i traslladant-la a mans privades”.

La dirigent sindical considera “absurd” que el SERVEF haja de pagar agències de col·locació per a després, amb els seus propis recursos, verificar les insercions d’aquestes empreses, “mentre que allò adequat seria utilitzar des del principi els serveis públics, sense intermediaris”.

A més, considera “especialment greu que aquestes agències privades cobren per controlar el frau, substituint així el paper que han de representar els serveis públics i la Inspecció de Treball”.

“La contractació serà precària”

La secretària d’Ocupació de CCOO PV aclareix que davant un mercat de treball valencià amb una marcada dependència del sector serveis, la contractació que realitzen aquestes agències és molt probable que siga precària, per tant “no solucionarà el greu problema d’atur que tenim al País Valencià”. El 93% de les contractacions realitzades el passat mes de juliol van ser temporals.

Ana María García explica que l’única cosa que el Consell ha traslladat en el Consell General de SERVEF és l’adhesió a la mesura, però no ha donat explicació de quant costarà a la ciutadania. CCOO PV insisteix que aquests recursos es podrien destinar a prendre mesures per a la recuperació econòmica, potenciant la recuperació de l’activitat industrial valenciana o bé impulsant altres sectors que puguen ser font de contractació. I, en definitiva, dedicar-ho també a desenvolupar les polítiques actives d’ocupació.

Comparteix

Icona de pantalla completa