Diari La Veu del País Valencià
Días de Rojo, la passió de Pablo Argente per la Tomatina
RedactaVeu / València

En Días de Rojo, Argente recorre la festa des de la seua preparació fins a la neteja final, passant pels moments més àlgids en els quals s’immisceix amb l’habilitat d’aquell que ha viscut prop de 30 Tomatinas.

L’obra també inclou un assaig autorreflexiu en el qual l’autor tracta de respondre algunes preguntes, tals com Què se celebra?, Per què? o Què motiva milers de persones de tot el món a reunir-se a Bunyol per a celebrar un acte que escapa de tota lògica?.

El llibre va ser presentat ahir a la llibreria Railowsky de València, al carrer Gravador Esteve, número 34.

Argente assegura que Días de Rojo “és fruit de l’orgull i passió que sent cap al seu poble i cap a la Tomatina”, que l’ha portat a dedicar part del seu treball com a fotoperiodista a immortalitzar i tractar de comprendre aquesta festa, amb l’objectiu d’intentar transmetre la catarsi que viuen els carrers de Bunyol cada últim dimecres d’agost.

El llibre es presenta en edició impresa i estarà disponible pròximament en edició de descàrrega digital a través de diverses plataformes.

Pablo Argente Ferrer (1977) és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València. Va cursar estudis de fotografia a l’escola EFTI i Postgrau en Fotoperiodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat com a fotògraf a l’estudi Cresphoto, Vila Edicions i Diari València Hui i també ha realitzat col·laboracions per a mitjans com 20 minutos o l’Agència France Press. Com a freelance, ha desenvolupat reportatges gràfics sobre antropologia social.

Va nàixer i va créixer a València, però sent una gran connexió amb Bunyol, on ha transcorregut gran part de la seua infància i adolescència i resideixen molts dels seus amics i familiars.

Comparteix

Icona de pantalla completa