Diari La Veu del País Valencià
Compleix 25 anys el primer nascut per reproducció assistida al País València
EFE / Alacant

Rafael David Martínez va veure la llum fa un quart de segle, després que els seus pares foren sotmesos a un tractament de fertilitat a l’Institut Bernabeu d’Alacant.

Els problemes de fertilitat dels seus progenitors i l’afany de recerca del doctor Rafael Bernabeu van impulsar aquest procés “innovador” en aquella època, ha explicat el director del citat centre mèdic, qui ha ofert una roda de premsa juntament amb Rafael David Martínez, son pare i un germà.


A través d’aqueixa tècnica, el naixement del xiquet va portar sota el braç no solament l’alegria per l’aconseguida paternitat, sinó també un “avanç científic en el camp de la medicina reproductiva” que situava a Alacant com a referent en aquest tipus de tractaments a nivell estatal, ha destacat Bernabeu.

Rafael David Martínez ha assenyalat que aquest mètode de reproducció assistida és una cosa “molt normal” perquè ha crescut amb açò, si bé, segons Bernabeu, l’experiència va ser un “vertader repte”.

Per la seua banda, Manuel Martínez, pare del protagonista, ha revelat que la seua dona va estar “cinc mesos de repòs absolut” i que “Rafael va nàixer després d’un segon intent amb aquest mètode”.

Referent a açò, el doctor Bernabeu ha recordat que aqueixos avanços mèdics van ser mirats llavors amb recel per una societat “hostil” als mateixos. Els pares de Rafael David, agraïts amb el naixement, van batejar al xiquet amb el nom del director de l’Institut Bernabeu, Rafael, i van tornar a confiar en ell en una segona ocasió en la qual van nàixer els bessons Maria i Manuel per fecundació in vitro.

Per al doctor, aquesta medicina, “extremadament humana” i que va suposar una “revolució fa 25 anys, ha excedit els problemes de fertilitat en l’actualitat”, per la qual cosa s’enfoca cap a altres vessants de la recerca, com la relacionada amb els embrions.

També ha assenyalat que, recentment, ha augmentat el nombre de dones solteres que acudeixen a l’Institut Bernabeu amb el desig de ser mares o amb la pretensió de congelar els seus òvuls per a gaudir de la maternitat més endavant.

Comparteix

Icona de pantalla completa