Diari La Veu del País Valencià
Prohibeixen una altra vegada una manifestació ‘Per una regió aeroportuària sostenible’ a Elx
RedactaVeu / Elx

La protesta ‘Per una Regió Aeroportuària Sostenible’ estava prevista inicialment per al dia 1 de setembre, però també ha estat prohibida per la Subdelegació argumentant la seua decisió en informes de l’Ajuntament d’Elx, de la Comandància de la Guàrdia Civil i de la Prefectura Provincial de Trànsit.

Des del Consistori il·licità van apuntar llavors que “en cas que aquesta marxa-manifestació es realitzara, es preveien problemes de trànsit i de seguretat per a les persones”. Per açò, la Subdelegació va intentar que els convocants “optarem per un recorregut alternatiu però no hi ha més vies a la zona, la qual cosa evidencia més encara la necessitat de dur a terme una de les estratègies que defensem els convocants: la millora de les connexions de les pedanies afectades amb l’aeroport a través d’infraestructures no contaminants”.

Respecte a la nova prohibició, des d’Alacant al·leguen, en un escrit del passat 22 d’agost, “que existeixen raons fundades que puguen produir-se pertorbacions de l’ordre públic, amb perill per a persones i béns”, després d’informes rebuts per part de la Prefectura Provincial de Trànsit d’Alacant i de la Comandància de la Guàrdia Civil. La Subdelegació conclou que “la manifestació podria realitzar-se a partir d’octubre a les 12 hores” moment en el qual el trànsit deixaria de tenir una especial intensitat”.

No cal oblidar que el passat 21 d’abril es va celebrar, amb èxit de participació, una manifestació amb exactament les mateixes característiques que ara proposen, i es va desenvolupar amb total normalitat, de manera pacífica en ambient festiu i sense el més mínim tipus d’incident.

Per açò, “som conscients que els vertaders motius a l’hora de prohibir el dret a manifestar-nos tenen a veure amb el dany que puga generar la protesta a la imatge de l’aeroport i de l’Ajuntament d’Elx, conscients que les nostres reivindicacions són legítimes i necessàries per a revitalitzar les pedanies afectades pel trànsit aeri” recalquen.

“Limitant per segona vegada consecutiva el dret constitucional a manifestar-se, sembla que la Subdelegació ens està convidant a protestar tancats en la nostra pròpia casa i amb una data i horari determinat. Malgrat açò, convocarem una manifestació per a la segona quinzena d’octubre, data proposada per la Subdelegació, esperant que aquesta nova mostra de col·laboració per la nostra banda no provoque noves prohibicions”, finalitzen.

Comparteix

Icona de pantalla completa