Diari La Veu del País Valencià
Bunyol es tenyeix de roig en la primera Tomatina de pagament i sota la intensa pluja
EFE / Bunyol

La tempesta que ha afectat a l’interior de les comarques centrals ha obligat a avançar a les 10.45 hores l’inici de la batalla, quinze minuts abans de l’hora habitual, però fins i tot minuts abans els camions carregats amb tomaques havien començat a descarregar els 130.000 quilos d’aquesta hortalissa que participants de 60 països esperaven ansiosos.

Els guerrers de la Tomatina, abillats amb robes velles o disfresses i amb ulleres de bussejar per a protegir-se els ulls, han començat a disparar tomaques, després d’aixafar-los per a minorar el dolor del seu impacte, sobre els seus companys de batalla, alliberant adrenalina a ‘tomatacà a roll’.

La previsió meteorològica, que anunciava ruixats moderats localment forts a les comarques centrals de l’interior, s’ha complit i una intensa pluja, acompanyada de llamps i trons, ha caigut sobre els participants que, lluny de veure-ho com un impediment, han ovacionat.

En pocs minuts, un líquid viscós i roig ha començat a inundar la calçada i a canviar el color de les façanes i de la vestimenta dels participants d’aquesta contesa, que ha finalitzat a les 11.45 hores, moment en què han començat a netejar els carrers tancats per a la Tomatina.

Comparteix

Icona de pantalla completa