Diari La Veu del País Valencià
González Pons: “Qui es mofa amb gestos nazis o feixistes no mereix pertànyer al PP”
EFE / València

González Pons ha respost així a València a preguntes dels periodistes sobre un nou cas d’un militant de Noves Generacions (NNGG) del PP a Vila-real (Plana Baixa fotografiat amb simbologia feixista.

A González Pons li sembla “impresentable” que hui en dia algú “faça gestos, mofes o presumisca de nazi o feixista”, i ha apuntat una explicació: “aqueixos xics no saben ni el que signifiquen”.

El dirigent popular ha convidat a aquests militants al fet que visiten les platges de Normandia, on milers de joves desembarcaven i es “anaven apilant morts uns damunt d’altres” a les mans de soldats alemanys i els cementeris.

“Si no fora per aqueixa gent que va donar la vida, Europa haguera sigut de Hitler o d’Stalin i no hi hauria hagut Transició espanyola”, ha afegit, a més ha incidit que, els qui presumeixen a les xarxes socials de qualsevol ideologia autoritària “no tenen ni idea del que fan, i els altres fallem per no explicar-li-ho millor”.

El sotssecretari general d’Estudis i Programes ha recordat que NNGG ha obert un expedient disciplinari a tots els implicats per a expulsar-los, i ha incidit que “no tots els casos són al País Valencià i tampoc són molts, encara que sí suficients”.

Sobre el nou cas a Vila-real, el secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha reiterat que la seua formació “reprova qualsevol acció contra les llibertats de l’ordre constitucional”.

“Com a partit de centre i de respecte a les llibertats i drets i a l’ordre estatuari, s’actuarà de la mateixa manera en aquest i en qualsevol altre cas”, ha afirmat, i ha exigit a altres formacions la mateixa “claredat i contundència” contra aquest tipus d’actes.

González Pons ha sigut qüestionat sobre un article d’opinió seu en el qual parla sobre l’ús a París de la bandera republicana per a retre homenatge als soldats republicans espanyols que van formar la divisió Lecler i van participar en l’alliberament de la capital francesa.

“Preferiria que els homenatjaren amb la bandera constitucional que ens representa a tots, però també dic que em sent representat per la bandera històrica que desfila, perquè em sent representat pels republicans espanyols que van alliberar París”, ha explicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa