Diari La Veu del País Valencià
Eleven a important el nivell de risc de fortes pluges a els comarques del Sud
EFE / València

Les comarques del Sud es veuran afectades per les tempestes durant les jornades de hui dijous i demà divendres.

A les comarques centrals, la previsió és de risc de precipitacions de fins a 30 litres per metre quadrat en una hora i tempestes.

A les comarques del Nord, les precipitacions que es poden arreplegar en una hora són de fins a 25 litres per metre quadrat i també hi ha previsió de tempestes.

El temporal que afecta el País Valencià baixa d’intensitat després dels forts aiguats registrats a última hora d’ahir.

Les precipitacions, acompanyades de fort aparell elèctric i calamarsa en alguns casos, també van deixar ratxes de vent de fins a 78 quilòmetres per hora, com a Xàbia (Marina Alta), segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

Segons Aemet, les comarques centrals i del sud registraran hui precipitacions de fins a 30 litres per metre quadrat en una hora, enfront dels 50 d’ahir, mentre que a les comarques del Nord la previsió de precipitació acumulada en una hora és de 25 litres per metre quadrat.

Les precipitacions, que han causat alguns talls de llum, també han deixat tallades per acumulació d’aigua dues carreteres, segons informen fonts de Trànsit: la CV-809 a Villena (Alt Vinalopó) en el quilòmetre 5,500 i la CV-437 a Aiora (la Vall de Cofrents) entre els quilòmetres 0 i 8.

Les pluges més importants registrades ahir van ser els 78,2 litres per metre quadrat mesurats a Xàbia en les últimes quatre hores del dia, els 69,1 litres d’Oliva (Safor) o els 63,2 litres per metre quadrat de Pego (Marina Alta).

Comparteix

Icona de pantalla completa