Diari La Veu del País Valencià
Ford recupera mil llocs de treball amb la producció de nit a partir del dia 1
EFE / València

Amb aquesta producció, que va desaparéixer l’abril de 2009, la companyia reajusta els horaris dels tres torns, que contemplen 7 hores i 45 minuts de temps de treball i vuit de presència, amb un descans de 15 minuts no remunerats i unes altres tres pauses de 10 minuts, segons ha informat el portaveu d’UGT en Ford, Carlos Faubel.

“D’aquesta forma, els tres torns treballaran el mateix i cobraran el mateix pel temps treballat”, ha apuntat Faubel.

La direcció de la factoria i els sindicats UGT i CCOO van aconseguir el passat mes d’abril un acord de competitivitat per a cinc anys, que contemplava la implantació del torn de nit durant el segon semestre de 2014.

No obstant açò, l’empresa va anunciar a finals del passat mes de maig que el tercer torn tornaria al setembre, abans del previst, a causa del llançament de la furgoneta Transit, que començarà a produir-se en sèrie aqueix mes, amb una producció diària d’uns 1.400 vehicles.

Faubel ha assegurat que amb els tres torns en marxa, la factoria es troba al “cent per cent” de productivitat i que serà “el mercat i l’evolució de les vendes” qui marcarà el futur encara que de moment sembla que han deixat “els problemes arrere”.

El representant sindical ha explicat que en l’acord de competitivitat que van signar, l’empresa va posar com a data límit per a recuperar el tercer torn l’estiu de 2014, però estava clar que amb el llançament de la Transit i la producció del Kuga i el C-Max, s’avançaria la data del torn de nit.

“El volum dels dos models (Kuga i C-Max) més les previsions de la Transit, que és capdavantera en el seu segment, d’uns 1.400 vehicles diaris, feia necessari més torns de producció”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa