Diari La Veu del País Valencià
Actes de denúncia per l’aniversari de la retirada de targetes sanitàries
EFE / RedactaVeu / Madrid / València

L’organització ha denunciat que té constància documentada de l’existència de vora 1.000 casos de persones immigrants excloses del sistema sanitari.

Médicos del Mundo ha subratllat que les situacions més freqüents són les de persones amb malalties cròniques sense controls periòdics -inclòs el càncer- o que pateixen interrupcions en els seus tractaments, a més de pacients amb patologies transmissibles -com VIH o tuberculosi- per a qui no s’han activat els protocols corresponents o amb malalties mentals sense seguiment.

També ha alertat de casos de dones embarassades sense seguiment mèdic, xiquets que se’ls ha negat l’atenció primària i persones trasplantades que les han exigit abonar íntegrament els medicaments anti-rebuig.

L’exigència de signatures de compromisos de pagament o els intents de facturació en urgències, contravenint l’establert en la pròpia legislació és -segons ha denunciat- “una altra de les situacions més habituals”.

Per tot açò, Médicos del Mundo ha convocat actes de denúncia a diferents ciutats de l’Estat espanyol.

L’1 de setembre a les 19.00 hores, concentració a la Plaça de la Mare de Déu de València, en col·laboració amb la Taula d’Entitats de Solidaritat amb persones immigrants.

També aqueix dia a Madrid es difondrà, a les portes del Ministeri de Sanitat, un muntatge fotogràfic de persones amb cartells en contra de la reforma sanitària i, en dates posteriors, es farà lliurament a la Defensora del Poble de l’informe sobre l’impacte del reial decret en persones amb VIH.

Comparteix

Icona de pantalla completa