Diari La Veu del País Valencià
Es manté la preemergència per pluges intenses al litoral de les comarques centrals i del sud
EFE / València

Segons l’últim butlletí de fenòmens adversos emés per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s’esperen precipitacions al litoral de les comarques centrals i del sud que poden aconseguir els 50 litres per metre quadrat en una hora.

Davant aquesta situació, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat manté el contacte amb tots els municipis que es troben en les zones afectades per la Preemergència.

Una vegada establida la preemergència per pluges intenses, s’ha engegat el Pla Especial davant el Risc d’Inundacions amb la finalitat de proporcionar als ajuntaments i organismes d’emergència informació actualitzada de tots aquells aspectes d’especial importància relatius al risc d’inundacions.

Les pluges d’aquesta matinada deixen registres de fins a 53 l/m2 a Oliva

Les precipitacions registrades aquesta matinada, la majoria al litoral nord de les comarques del Sud i al litoral sud de les comarques centrals, han deixat fins a 53 litres per metre quadrat a Oliva i 41 litres a Xàbia.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), també s’han registrat precipitacions destacades a Alcoi, amb 28 litres per metre quadrat, i Alacant, amb 24 litres per metre quadrat.

Segons les dades del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH) de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en les últimes quatre hores s’han acumulat fins a 33,4 litres per metre quadrat a la Vall de la Gallinera, 27,8 a Alfàs del Pi i 23,8 litres a Murla.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha informat que les pluges han inundat un tram de la carretera CV-506 a Alzira, fet que ha obligat a tallar-la al tràfic en tots dos sentits entre el quilòmetre 2 i el 2,64.

Comparteix

Icona de pantalla completa