Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat s’oposa al fet que la marxa independentista arribe a Vinaròs
EFE / València

“El territori valencià està molt ben definit a l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, i el Govern valencià no tolera cap tipus d’ingerències en aquest sentit”, ha assenyalat.



Ciscar s’ha pronunciat així a la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntat per la cadena humana independentista que el pròxim 11 de setembre té previst unir diverses poblacions de Catalunya i enllaçar amb el País Valencià, des de les Terres de l’Ebre a través de Vinaròs.

Segons el vicepresident, el Consell entén que dins del territori del País Valencià “no poden celebrar-se actes relacionats amb l’expressió del Dia d’afirmació nacional o autonòmica de qualsevol altra Comunitat autònoma, ni de Catalunya” ni de cap altra.

Ha assenyalat que, en l’actualitat, no tenen “cap constància oficial” que la marxa es produirà, i per tant no poden anticipar cap mesura, però si es produeix o hi ha alguna qüestió que els permeta pensar que se celebrarà “es prendran les mesures que siguen necessàries”.

Preguntat sobre si la Generalitat autoritzarà l’acte en cas de rebre una petició d’autorització o una convocatòria legal, Ciscar ha indicat que creu que eixes competències poden correspondre a la Delegació del Govern al País Valencià.

“En qualsevol cas, s’estudiaria la legalitat de l’actuació, i si s’ha de prendre alguna mesura, no tinguen el més mínim dubte que es prendrà”, ha conclòs el portaveu de l’Executiu valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa