Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al TSJ que investigue i impute Barberà i Camps per Nóos
EFE / València

El grup socialista en el consistori, que exerceix l’acusació popular en el ‘cas Nóos’, demana a la sala civil i Penal del TSJCV, en un escrit de 30 pàgines, que impute Barberà i Camps pels delictes de prevaricació, falsedat en document mercantil, malversació de fons públics, frau a l’Administració i tràfic d’influències.

A més, sol·licita que assumisca la competència per a la instrucció de la part de la peça separada referida als fets sobre el desenvolupament dels convenis del “València Summit” que van tenir lloc a València, en considerar que “existeixen indicis que en aquests fets han pogut tenir decisiva i imputable intervenció” tant Camps com Barberà, “tots dos diputats a Les Corts Valencianes”.

En l’escrit, el grup socialista afirma que les contractacions “van ser actes estrictament voluntaristes” que “no obeïen a procurar l’interés general” sinó a “beneficiar econòmicament, a càrrec de les arques públiques valencianes, el senyor Urdangarin per la seua condició de gendre de La Seua Majestat El Rei”.

Urdangarin, Camps i Barberá

Al seu judici, es va fer “substituint els principis que han de regir les contractacions públiques per l’afany de servilisme a un membre de la Família Reial, sent els responsables de tan il·lícits fets aquells que directament van prendre aquestes decisions arbitràries i injustes: el senyor Camps i la senyora Barberà”.

En el text afig que existeixen “diversos suports documentals, així com diferents declaracions, que als mers efectes competencials i sense perjudici del que resulte finalment la instrucció, reuneixen el suficient valor indiciari de la presumpta participació de tots dos aforats” en els cinc delictes que l’acusació demana que se’ls imputen.

També assenyalen que dels convenis signats durant els anys 2004, 2005 i 2006 entre l’Institut Nóos, la Fundació Turisme València i la Ciutat de les Arts i les Ciències per a la celebració del “València Summit”, es desprén que s’ha causat un “greu perjudici a l’erari públic del consistori valencià”.

Al seu judici, les “nombroses i abundants diligències de recerca practicades” reuneixen “el suficient valor indiciari” per a situar Barberà i Camps “com a imputats” i iniciar “una recerca sobre la seua presumpta participació o coneixement dels possibles fets delictius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa