Diari La Veu del País Valencià
Puig afirma que el PSPV ja està en “pregovern”
RedactaVeu / València

En fase de “pregovern”. D’aquesta manera s’ha referit Puig, després de l’Executiva Nacional que han celebrat els socialistes, per a destacar que el PSPV “està en fase de pregovern i no solament volem denunciar sinó enunciar”, per açò, s’han aprovat una bateria de mesures perquè és necessari “traure el País Valencià de la crisi, de la situació a la qual l’ha portat el PP després de dues dècades de governs basats en el balafiament, la corrupció i la mala gestió”.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha destacat que el PSPV engegarà una campanya “a favor de l’educació pública”, ja que, aquesta setmana s’iniciaran les reunions amb la comunitat educativa, per a plantejar l’inici del curs i també “la revitalització de l’educació perquè és la gran prioritat per als socialistes quan està sent atacada injustament pel PP”.

Aniversari de la Llei d’Ús de l’Ensenyament en valencià

A més, també ha assenyalat que s’iniciarà una campanya per l’aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià per a demanar “més valencià, que no es retallen les línies del valencià i es done suport al seu ús en tots els àmbits”.

D’altra banda, els socialistes també engegaran un Pla Pilot d’Ocupació en aquells municipis on governa el PSPV “per a demostrar que són possibles altres polítiques i altres solucions, és possible amb pocs recursos fer més del que s’està fent”.

Executiva Nacional

Així, entre les propostes aprovades també destaca la creació d’un grup d’experts que “elaborarà mesures específiques per a lluitar contra l’exclusió social i es convocarà el Consell d’Alcaldes per a impulsar el compromís de destinar l’1% del pressupost perquè ningú es quede arrere, perquè una societat decent és la que no permet que ningú es quede fora”.

A més, Puig també ha assenyalat que els socialistes es comprometen a continuar amb el programa Conversem “que impulsa la política micro, és a dir, un espai de proximitat amb l’objectiu de detectar els problemes més propers que tenen els ciutadans” i, d’igual manera, s’organitzaran trobades comarcals d’igualtat “per a escoltar les dones”. En la mateixa línia, s’intensificarà el Pla d’Acció Política Municipal (PAM) i es crearan grups d’enllaços específics entre l’Executiva i el partit en les ciutats per a “posar de manifest que el canvi comença en les grans ciutats”.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha destacat que aquest curs que s’inicia serà de “especial intensitat” per als socialistes perquè “és decisiu perquè hi haja un canvi a la comunitat i l’alternança higiènica s’engegue enfront del govern de Fabra, que ha estat de vacances, en vestit de bany, quan més necessitàvem un consell fort que assumira la situació d’emergència que viu la comunitat”.

Caos en RTVV

Per a Puig, el PP ha demostrat ser el “govern del caos” quan “el seu portaveu torna a desautoritzar la directora de RTVV per mantenir treballadors sense els quals la televisió no podria emetre; quan el dèficit torna a disparar-se davant l’absoluta incapacitat de Fabra; quan el seu portaveu és incapaç d’assegurar si els funcionaris cobraran l’extra de Nadal…és a dir, un govern del caos que solament encerta quan rectifica, com ha fet hui retornant la targeta sanitària que van retirar fa un any a 15.000 immigrants il·legals”.

Per a Puig, cada dia que passa “Fabra es demostra incapaç, incompetent i acorralat per la corrupció. Ha tirat la tovallola”, ha indicat. Davant d’açò, ha recordat que els socialistes han seguit “treballant aquest estiu, exercint les nostres responsabilitats per a posar propostes sobre la taula que aporten solucions als problemes dels ciutadans i que ens ajuden a eixir de la crisi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa