Diari La Veu del País Valencià
Educació ofereix cursos d’immersió lingüística en anglés a 250 docents
RedactaVeu / València

Aquesta iniciativa s’emmarca entre les principals mesures per a impulsar i donar un caràcter preferent als cursos de formació i actualització del professorat, especialment referent a la llengua anglesa, donada l’aplicació del model d’ensenyament plurilingüe que enguany arriba al segon curs de segon cicle d’Infantil.

Els cursos seran de 100 hores d’immersió total en anglés en instal·lacions localitzades a l’Estat espanyol, en règim d’allotjament i pensió completa, i es duran a terme entre el 15 d’octubre i el 30 de novembre. Es tracta de cursos d’anglés centrats en l’expressió i interacció oral, dirigits al perfeccionament lingüístic i metodològic del sistema educatiu del País Valencià.

Els participants, que es distribuiran en grups de 50, rebran formació en anglés a càrrec de professorat qualificat i immersió amb angloparlantes nadius que l’empresa ha de facilitar.

En concret, podran beneficiar-se dels cursos de perfeccionament aquells docents que hagen participat en el programa de formació en anglés oferit per la Conselleria d’Educació al personal docent durant el curs 2012-13, tant de manera presencial en les Escoles d’Idiomes, com a través de l’oferta formativa en línia i que hagen obtingut o obtinguen el certificat de coneixements del nivell B2 abans que comencen les estades.

Tindran prioritat per a accedir als cursos de perfeccionament, els docents d’Educació Infantil, ja que es tracta del nivell educatiu que ja està aplicant el sistema plurilingüe. Així, cal recordar que durant el curs 2013-14 seran els alumnes, tant de primer com de segon del segon cicle d’Educació Infantil, qui reben les seues classes en el marc del nou sistema plurilingüe.

Més places d’anglés en EOI per a docents

D’altra banda, cal recordar que la conselleria d’Educació oferirà per al pròxim curs 2013-14 un total de 10.000 places d’anglés a les Escoles Oficials d’Idiomes per al personal docent no universitari, amb la finalitat de donar suport a la seua formació i que puguen impartir les seues classes en aquest idioma. D’aquesta manera, la Conselleria incrementa en un 25% l’oferta formativa en anglés per a personal docent pel que fa al curs passat. En concret, es tracta de 3.100 llocs en les EOI i altres 7.000 places de l’oferta formativa en línia.

Comparteix

Icona de pantalla completa