Diari La Veu del País Valencià
Benlloch reduirà el perill d’inundabilitat
Benlloch reduirà el perill d’inundabilitat del municipi amb l’execució de les obres de la canalització del Barranc de la Font

La primera fase s’ha iniciat amb la reparació del sistema de sanejament i l’adequació de les canonades i també afecta al Barranc dels Cirers, la Roca de la Tortuga i al Camí dels Romans

Els treballs actuals suposaran una inversió total de 200.000 euros i conclouran durant el mes de novembre

El municipi de Benlloch ha iniciat les obres de la primera fase de canalització del Barranc de la Font amb els treballs de reparació del sistema de sanejament que discorre per la vora d’aquesta riera, amb l’adequació de les canonades per a evitar possibles filtracions. Uns treballs que tenen com a objectiu principal reduir el perill d’inundabilitat que provoquen les avingudes d’aigua en època de fortes plujes, i que durant el mes de març de 2015 van causar la mort d’un home al bolcar el seu vehicle a l’aigua.

Aquesta obra, que ha començat entre les zones conegudes com el povet nou i el pont, afecta al Barranc de la Font, al Barranc dels Cirers, a la Roca de la Tortuga i al Camí dels Romans. L’alcalde de Benlloch, Ángel Ribés, considera “molt important aquesta obra per a la localitat, ja que d’aquesta forma desapareixerà el perill de inundabilitat, el risc per als veïns, per al trànsit i permetrà el desenvolupament del municipi en el futur”.

Les obres tenen un cost de 200.000 euros i estan finançades al 50% per l’Ajuntament de Benlloch i pel Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, amb una aportació que ve de les ajudes destinades a reparar els danys causats per les inundacions i altres efectes dels temporals de pluja i neu de l’any 2015.

Els treballs que s’estan realitzant en la actualitat són la fase prèvia per a portar a terme la canalització definitiva del Barranc de la Font, prevista ja en el Pla d’Acció Territorial de Prevenció de Risc d’Inundació de la Comunitat Valenciana (Patricova), que la Generalitat va presentar l’any 2003 i que finalment es realitzaran en 2017, “gràcies a l’impuls que l’actual Govern de la Generalitat ha donat a aquest document”, explica Ribés. L’actual Consell ha revisat el Patricova de 2003 i ara seguint les directives europees, s’ha incorporat el risc geomorfológico produït per barrancs que tenen una alta perillositat, com són els de Benlloch.

Ribés recorda que durant les riuades de 2015, “l’aigua de la pluja va afectar els fonaments de les cases situades junt al barranc dels Cirers, el qual va fer perillar la seua estabilitat i va posar en risc la vida dels veïns”. Aquesta primera fase de les obres finalitzarà durant el mes de novembre.

AJUNTAMENT DE BENLLOCH

Comparteix

Icona de pantalla completa