Diari La Veu del País Valencià
Castelló de Rugat inaugura dissabte la nova biblioteca
Castelló de Rugat inaugura dissabte la nova biblioteca que, a més, amplia l’horari

-Se celebrarà un trasllat simbòlic de llibres de l’antiga biblioteca a les noves dependencies de la Casa de la Cultura “Escoles Velles”.
-Toni Gaspar, vicepresident de la Diputació, acompanyarà les autoritats municipals en la inauguració.
-Esquinas: «tenim el convenciment que la cultura, la lectura i la formació són inversions en el futur del nostre poble».

El dissabte 22 d’octubre s’inaugurarà la nova Biblioteca Municipal de Castelló de Rugat amb un acte obert a tot el veïnat del municipi on simbòlicament es traslladaran des de l’antiga biblioteca a les noves dependencies de la Casa de la Cultura “Escoles Velles” al carrer de la Font, una cercavila en la qual participaran els llibres més representatius de l’inventari municipal. A l’actes està confirmada l’assistència del vicepresident de la Diputació, Toni Gaspar, que acompanyarà a la corporació municipal presidida per l’Alcalde Antonio Esquinas. Com assenyala l’alcalde, «este és un pas més en l’aposta ferma de la cultura per part de l’actual govern municipal com demostra l’important esforç econòmic destinat a les obres d’acondicionament i al catàleg de llibres de la biblioteca». Una biblioteca que, a més, ampliarà horaris «des del convenciment que la cultura, la lectura, la formació són inversions en el futur del nostre poble».

Amb la inauguració de les noves dependències de la Biblioteca Municipal es culminen mesos de procés amb motiu del Dia Internacional de la Biblioteca, el 24 d’octubre que se celebrarà durant tot el cap de setmana. Entre els actes programats destaca el que tindrà lloc el divendres 21 d’octubre, en el qual participarà l’alumnat del Col·legi CEIP “Verge del Remei” de Castelló de Rugat i el de l’I.E.S. Sanchis Guarner de la població formaran un encadenament al llarg del recorregut des de l’antiga biblioteca fins a la nova ubicació per traslladar d’un lloc a l’altre un recull simbòlic i representatiu d’obres.

El dissabte dia 22, eixint en cercavila ciutadana acompanyada per la Banda Jove de la Unió Musical Benicadell, que enguany cel·lebra el 150 aniversari, autoritats i veïns i veïnes del poble traslladaran simbòlicament la biblioteca i es procedirà al descobriment d’una placa commemorativa de l’acte.

AJUNTAMENT DE CASTELLÓ DE RUGAT

Comparteix

Icona de pantalla completa