Diari La Veu del País Valencià
Cabanes aprova el nou reglament del Consell Agrari
Dolores Torreblanca: “L’objectiu és donar veu a tots els actors implicats en la gestió dels recursos naturals del municipi”

Cabanes ha aprovat el nou reglament del Consell Agrari que haurà de ser ratificat pel ple de l’Ajuntament el pròxim dijous. La regidora d’Agricultura, Dolores Torreblanca, ha assegurat que aquesta modificació “es fa per donar veu a tots els actors implicats en la gestió dels recursos naturals del municipi”. Fins el moment formen part del Consell Agrari un representant de la Unió de Llauradors, un representant de la Cooperativa Agrícola, un representant de l’opa per a la comercialització de fruits secs i un membre de cada partit polític amb representació al consistori.

D’aprovar-se la modificació al ple, el nou Consell Agrari inclouria també els ramaders, apicultors, responsables d’empreses agroalimentàries i llauradors a títol particular que no formen part de cap organització. Es podrà convidar tècnics i especialistes en casos concrets com, per exemple, s’ha fet amb la societat de caçadors els quals “estan col·laborant d’una manera extraordinària en el control de la plaga de conills al terme municipal”. També canviarà la periodicitat de les reunions que, fins ara, es venien realitzant una vegada a l’any. Segons Torreblanca, “és necessari fer-les més sovint perquè les queixes sorgides dels encontres o les decissions preses pel Consell tinguen un major seguiment i siguen més efectives”. El Consell Agrari serveix per posar en comú els problemes dels qui l’integren i proposar solucions conjuntes amb l’Ajuntament.

AJUNTAMENT DE CABANES

Comparteix

Icona de pantalla completa