Diari La Veu del País Valencià
Cavalcada dels Reis Mags de l’Orient a Benilloba
Les atxes il·luminen l’arribada de la Cavalcada dels Reis Mags de l’Orient a Benilloba

Centenars de persones acompanyen la comitiva reial en la seua arribada a Benilloba per la carretera protagonitzada pels Quintos de l’any 2017

Els tres Mags van transmetre als presents missatges de solidaritat, tolerància, respecte abans de fer entrega dels seus presents al “Jesuset”

Els Reis Mags de l’Orient no van faltar a la seua tradicional cita del 5 de gener a Benilloba amb una Cavalcada, que va arribar per la carretera de Cocentaina poc abans de les set de la vesprada, il·luminada per les atxes dels patges i acompanyada per la música de la Filharmònica de Benilloba (La Filbe), anunciant l’arribada del seguici reial amb tocs de trombó que rebien puntual resposta des del poble per guiar la comitiva en el seu camí fins a Benilloba.

Centenars de persones, amb una gran quantitat de xiquets, esperaven ansiosos l’arribada dels Reis Mags a l’entrada del poble, que va ser anunciada per un castell de focs d’artifici abans de començar els seu recorregut pels carrers de Benilloba, fins la plaça de l’Església on van oferir els seus presents d’Or, Encens i Mirra al “Jesuset”, no sense abans transmetre als presents missatges de solidaritat, tolerància i respecte. Van denunciar la cobdícia i reivindicar la solidaritat i el rei negre va tenir una menció especial per aquells que “tenen el mateix color de pell que jo, alguns dels quals han emprés un llarg viatge buscant el benestar i la pau. Ara viuen entre nosaltres i el seu color de pell, que és igual que la meua, no ha de ser motiu de rebuig ni menyspreu. Hem d’aprendre a respectar tothom, sense tenir en compte el color de la seua pell ni el país del qual provinguen”.

Una vegada finalitzada l’ofrena i després de fer-se fotografies amb els més menuts, i no tant menuts, el seguici va continuar el seu recorregut pel poble, aquesta vegada però, amb els patges fent el seu treball, plantant les escales i pujant a les balconades per fer entrega dels regals casa per casa.
L’Ajuntament de Benilloba vol felicitar als nous Quintos el seu treball i l’organització de la cavalcada que tanta il·lusió du any rere any a tot el poble de Benilloba i agrair, també, a la Guàrdia Civil de les nostres comarques la seua col·laboració per poder dur a terme el necessari tall de la carretera per facilitar l’arribada del seguici reial al nostre poble.
Vídeo de la Cavalcada
>
AJUNTAMENT DE BENILLOBA

Comparteix

Icona de pantalla completa