Diari La Veu del País Valencià
L’Escola de Pilota de l’Alqueria
La regidoria d’esports, amb la col·laboració de l’Escola de Pilota de l’Alqueria, ha organitzat per al diumenge 19 de febrer la que serà la seua primera activitat oberta des que aquesta començara a funcionar fa uns mesos.

De 10 a 11 del matí, al carrer de la Pilota, carrer preparat per a la pràctica de l’esport en òptimes condicions, tindrà lloc un “Taller de Pilota” pensat per a tots els públics. Amb el taller, l’escola vol donar a conéixer aquest apassionant món i qui sap, captar amb això l’interés de futurs alumnes que puguen incorporar-se al projecte.

A partir de les 11.00 h començarà un torneig amb els equips alevins, i continuarà fins les 14.00 h amb la participació dels benjamins de l’escola local i de les escoles convidades que són per aquest torneig, la de Bellreguard i la de Xeraco.

A octubre del 2016, l’Ajuntament de l’Alqueria impulsava la creació de la que hui és Escola de Pilota del municipi. La iniciativa es posava en marxa gràcies a la coordinació i la col·laboració amb el trinquet “El Zurdo”, la qual cosa està permetent avançar en la idea amb majors garanties d’èxit. El projecte se sustenta sobre fonaments sòlids basats en la reconeguda professionalitat de les persones que la dirigeixen, en el seu profund coneixement del món de la pilota i en l’inequívoc suport de l’Ajuntament.

L’escola pretén apropar als més menuts el món de la pilota, i els valors d’un esport de “cavallers” on ningú fa trampes i es respecta l’adversari, però també vol lluitar contra la desaparició del nostre esport autòcton per excel·lència amb la incorporació de nous jugadors i jugadores i una nova afició que el mantinga viu i d’actualitat.

A hores d’ara, a l’escola són ja fins 10 xiquets i xiquetes que es preparen físicament i es formen tècnicament en el domini de l’esport de la pilota, sota la direcció de Nestor Portes, jugador professional nascut a Pego, qui a poc a poc introdueix a aquests en els aspectes bàsics i generals del joc de la pilota i totes les seues modalitats. Cal dir que l’escola treballarà més la del raspall en el futur, una vegada aconseguida eixa base física i tècnica dels i les alumnes.

Benjamins i alevins d’entre 7 i 12 anys aproximadament, formen ara eixe grup de 10 esportistes que realitzen els seus entrenaments tots els dimarts de 17.00 a 18.30 h i divendres de 18.00 a 20.00 h. a la instal·lació municipal del frontó, cedida per l’Ajuntament a l’efecte.

A mesura que avança la temporada, van fixant-se nous objectius tant pel que fa als de tipus organitzatiu com són la possible creació d’un club de pilota local, o al finançament de l’escola i les fórmules per a les subvencions i ajudes institucionals, així com els esportius, atés que es pretén organitzar almenys durant dos diumenges al mes, partides i tornejos que facen possible posar en pràctica en el terreny de la competició no oficial, els coneixements i avanços dels alumnes de l’escola.

L’alcalde, Voro Femenía, manifestava que “amb el nostre suport a l’escola, a l’Alqueria hem volgut obrir el ventall de possibilitats per a la pràctica esportiva diversa a tots els xiquets i xiquetes que vulguen conéixer un esport tan nostre com és el de la pilota. Confie plenament en la consolidació del projecte i el seu creixement en el curt termini i amb eixe objectiu, la regidoria d’esports treballa coordinadament amb l’escola.

AJUNTAMENT DE L’ALQUERIA DE LA COMTESSA

Comparteix

Icona de pantalla completa