Diari La Veu del País Valencià
El president de la Generalitat Valenciana a les Alqueries
El president Ximo Puig anuncia la intenció de la Generalitat de donar solució a la Casa de la Cultura de les Alqueries

L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per comptar amb el suport del president per a desbloquejar unes obres que porten 16 anys parades i que són un problema per al municipi

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat avui a les Alqueries que la intenció del govern que presideix és posar fi a la situació de bloqueig que viuen les obres de la Casa de la Cultura de la localitat. Així, Puig afirma que “certament, la visita té la intenció de desbloquejar una situació insòlita d’unes obres que es van parar fa 16 anys i no s’han acabat”. El president ha visitat avui l’edifici, acompanyat pels membres de la corporació municipal, i s’ha reunit amb l’alcaldessa de la localitat, Esther Lara i els membres de l’equip de govern als quals ha remarcat el compromís d’acabar amb la situació actual.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha manifestat la seua gratitud per “en primer lloc, la visita del president que ja demostra una clara intenció de desbloquejar l’assumpte i en segon lloc el seu compromís amb el municipi de les Alqueries de finalitzar amb una situació que es troba bloquejada des del 2001 i que fins ara cap govern anterior de la Generalitat ha fet res per solucionar”. Lara afegix que “aquest és un dia molt bo per a les veïnes i veïns de les Alqueries, ja que portem molts anys de lluita perquè les institucions ens tinguen en compte i Ximo Puig, en aquest temps, ha sigut molt receptiu amb la problemàtica i avui es demostra que no solament eren paraules, que veurem fets d’aquest govern”.

El president ha afirmat que “podem estar d’acord o no amb la intenció que tenia el projecte en el seu moment. Probablement va haver-hi un temps en què en el nostre país es van fer coses massa grans, amb una visió excessiva, però cal donar-li la millor solució possible finalment i passar d’una política de continent a una de continguts. En aquest cas cal acabar el continent i dotar-ho des de l’inici de contingut real que ajude i que siga beneficiós per a tot el poble de les Alqueries per al seu desenvolupament econòmic i cultural”.
Puig, a més, ha expressat la voluntat que quan finalment siga una realitat siga l’Ajuntament qui decidisca l’ús que se li ha de donar a l’edifici amb el compromís que tinga utilitat per a la societat de les Alqueries. “treballarem amb l’alcaldessa per a veure de quina manera s’han de repartir les inversions, però està el compromís ferm d’ajudar de forma decisiva al consistori perquè aquest edifici siga un referent cultural de les Alqueries i de tota la comarca”, assegura el màxim responsable de la Generalitat.
Des de la perspectiva de la Generalitat, conclou Puig que, “aquest no és l’únic cas, tenim multitud de casos que nosaltres anomenem elefants blancs, que són edificis que es van fer sense saber per què o que no s’han acabat. El nostre compromís, per tant, és anar desbloquejant aquestes situacions en la mesura del possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa