Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigeix ajudes de llibres per a tot l’alumnat
“El dret a una educació pública i gratuïta és universal, per tant, tot l’alumnat té dret a rebre ajudes per part de l’administració que garantisquen el seu procés de formació”. Amb aquesta afirmació responia la presidenta de la Federació d’associacions de pares i mares d’alumnes (FAPA-València), Eva Grimaltos, davant les declaracions de la Consellera d’Educació, MªJosé Català, a propòsit de l’anunci per part de la responsable d’educació de no convocar les ajudes per a llibres de text.

Eva Grimaltos és conscient que en moments de crisi econòmica els pressupostos es veuen afectats per les retallades però considera que darrere d’aquesta crisi hi ha una clara intenció de deixar d’invertir en l’escola pública i en conseqüència desmantellar-la “tal i com venim patint durant tots aquests anys”.

La federació de pares i mares reivindica la necessitat, en aquests moments difícils, d’invertir més si cal, en el futur de l’alumnat i en la seua formació.

“No sé que entén la Consellera per casos d’extrema necessitat perquè són moltes les famílies que a hores d’ara viuen situacions econòmiques difícils i necessiten que l’administració els ajude, l’extrema necessitat és que pague ja les ajudes dels dos cursos anteriors que moltes famílies esperen”, subratlla Eva Grimaltos.

La representant de pares i mares destaca que les famílies “no tenim la culpa de la nefasta gestió dels nostres recursos públics per part d’un govern que ha apostat per altres qüestions però no per una política educativa pública” i afirma que FAPA-València continuarà treballant pel que és just i és un dret de l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa