Diari La Veu del País Valencià
Judici oral contra Rafael Blasco i 8 persones més
ACN / València

La causa investiga presumptes fraus en les concessions i desviament de subvencions a entitats que treballen al Tercer Món. Anticorrupció demana 14 anys de presó i 33 d’inhabilitació per a Blasco per un delicte continuat de malversació de cabals públics, prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental. L’advocacia de la Generalitat Valenciana demana 11 anys i mig de presó i 31 d’inhabilitació mentre que el PSPV-PSOE en demana 15 de presó i 42 d’inhabilitació.

Al costat de Blasco, la magistrada envia a judici l’empresari Augusto César Tauroni (actualment en presó); l’antic sotssecretari de Solidaritat, Aleixandre Català; l’exdirector general de Solidaritat, Josep Maria Felip; l’excap de servei de Cooperació, Marc Llinares; l’excap de gabinet de Blasco, Xavier Llopis; l’exsecretària de Cooperació, Tina Sanjuán; el president de la Fundació Cyes, Marcial López i una treballadora d’aquesta fundació, Josefa Cervera.

La magistrada investiga els diners destinats a projectes del Tercer Món que no van arribar mai a la seua destinació i foren utilitzats a benefici propi d’alguns dels imputats. Es calcula que es podrien haver desviat milions d’euros destinats a projectes de cooperació i utilitzats per a la compra, entre altres coses, de bens immobles a la ciutat de València. En concret, s’investiga una subvenció d’1,8 milions per a projectes a Nicaragua, dels quals tan sols haurien arribat 43.000 euros a la seua destinació l’any 2008.

Comparteix

Icona de pantalla completa