Diari La Veu del País Valencià
El PSPV afirma que garantirà la igualtat en l’accés a l’educació
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat que els socialistes valencians engegaran un projecte per totes les comarques “per a garantir que no hi haja discriminació ni desigualtat en l’accés universal a l’educació”.

Puig, que ha fet aquestes afirmacions en roda de premsa després de reunir-se amb representants del sector educatiu, ha plantejat una sèrie de propostes per a millorar l’educació enfront dels ‘deu punts negres’ de l’educació al País Valencià.

Així, ha proposat reduir la ràtio, dotar les beques de llibres de text, transport i menjador, augmentar l’oferta de places de 0 a 3 anys, cobrir les baixes de professorat en 48 hores, fer una ITV als centres educatius cada dos anys, augmentar les places de formació professional i instar el Govern a la retirada de la LOMQE.

Segons Puig, el nou govern de la Generalitat ha d’assumir l’educació “com la gran prioritat” i des del consens amb la comunitat educativa, que actualment “no té obertes les portes de la Generalitat, perquè es prenen decisions en funció de tàctica electoral”.

Sobre la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), ha dit que els socialistes “la combatran al costat de la comunitat educativa i les plataformes que es formen”, i presentaran iniciatives en tots els àmbits institucionals per a combatre aquesta “llei segregadora i reaccionària”.

Puig ha assegurat que, des que governa Alberto Fabra la Generalitat, “s’han perdut més de 4.000 professors”, i des de l’any 2010 hi ha 10.000 professors menys”, i ha augurat que aquest curs escolar ve marcat per “les retallades massives”.

El dirigent socialista ha criticat que “estan posant permanentment obstacles a una estabilitat del sistema educatiu”, i ha denunciat que “els barracons segueixen sent permanents i el fracàs escolar aconsegueix unes dimensions extraordinàries”.

Així, ha explicat que la diferència que hi ha en aquests moments pel que fa al fracàs escolar entre Astúries i el País Valencià “és més gran que la que hi ha entre Finlàndia i Espanya”.

Puig ha instat el Consell perquè deixe de “vendre fum” i prenga decisions a favor de l’educació, que ha de ser “absolutament una prioritat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa