Diari La Veu del País Valencià
Diputats que s’asseguen en la banqueta per corrupció que abandonen l’escó
La síndica d’EUPV en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha anunciat que Esquerra Unida presentarà una iniciativa parlamentària en Les Corts, perquè tots aquells diputats immersos en processos judicials per casos de corrupció que s’asseuran en la banqueta judicial, abandonen l’escó i entreguen l’acta de diputat. “Casos com el de Blasco en aquests moments, o l’imminent de Milagrosa Martínez, per posar sols dos exemples, són el paradigma de la indignitat. Si el PP no ha estat capaç de reclamar les actes a aquests diputats, aleshores ha de ser la cambra autonòmica qui ho faça”, explica.

Sanz considera que la situació “a la qual han abocat diversos diputats a la màxima institució dels valencians, és insostenible. Els continus casos de corrupció són una vergonya que s’amplifica encara més, quan els imputats han de seure a la banqueta judicial i no deixen el seu escó. És indigne que gent com Rafael Blasco o Milagrosa Martínez perllonguen la seua presència en la cambra autonòmica”, critica.

La parlamentària els acusa d’utilitzar, a més, l’escó “com si fos un escut protector. Estan denigrant l’exercici de la política, atemptant contra la democràcia i emprant l’acta de diputat per al seu propi interès. Ja que el PP no és capaç de reclamar-los eixa acta, la nostra proposta que portarem a Les Corts és que siga una normativa la que els obligue a deixar l’escó”, conclou Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa