Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent ajuda en beques per a llibres de text i escoletes
RedactaVeu / Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant el Departament de Serveis Socials, ha aprovat les beques per a llibres de text i escoletes infantils per al proper curs 2013-2014 als col·legis públics, concertats i escoletes infantils de la ciutat. Aquestes beques van destinades a mantenir la cobertura social que ha deixat de costat el Consell, que és qui té les competències i responsabilitats per cobrir-les, “malgrat que les retallades i els incompliments de compromisos per part de la Conselleria d’Educació en aquest tema s’arrosseguen des de l’any 2010”, segons han manifestat fonts municipals.

Des de la Regidoria de Política Social i Ciutadania s’ha criticat les notícies aparegudes a diferents mitjans d’informació que apunten que la Conselleria d’Educació, la mateixa consellera Maria José Català ho confirmava, posarà limitacions a les beques de llibres i les destinarà solament als casos d’extrema necessitat, i que hi haurà canvis importants en la convocatòria i la partida econòmica destinada a aquestos.

El regidor de l’àrea, Manuel Ruiz, ha criticat que les ajudes que hauria d’assumir Educació tornen a recaure sobre els serveis socials municipals, “i deixen així aquest tipus de cobertura, fonamental per a les famílies a l’inici del curs, en un autèntic limb de desinformació i incertesa”. El regidor ha manifestat que novament es carrega amb competències d’altres l’àrea de serveis socials, “devaluant drets constitucionals amb ajudes més pròpies de la beneficència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa