Diari La Veu del País Valencià
Un acte de solidaritat que agafarà Catalunya de la mà
ACN / València

Es preveu així que assistisquen centenars de persones més de les que s’han apuntat de manera oficial. En opinió de Batalla, serà un acte de “solidaritat” cap a un territori “espoliat econòmica i lingüísticament, com nosaltres” i un acte “on ens agafarem de la mà amb Catalunya”.

El portaveu de la Plataforma pel País Valencià ha afegit que “més enllà de la llegenda que ens envaeixen els catalans, els valencians ens agafarem de la mà amb ells”. Un dels objectius de la reivindicació, segons ha explicat Batalla, és “recuperar els signes d’identitat valencians que durant tres dècades s’han anat esborrant gràcies als grans partits com el PP i el PSOE”.

Preguntat sobre l’assistència, el portaveu de la plataforma ha assenyalat que anirà molt més enllà de les 500 persones que pel moment ja s’hi han inscrit. Batalla preveu que hi haja gent de Terres de l’Ebre que reforce la cadena humana valenciana així com també molts més valencians dels que s’han inscrit a través d’ACPV.

En una línia semblant, el representant de l’ANC al País Valencià, Toni Infante, ha afegit que “el que anava a ser un gest simbòlic” esdevindrà un acte de “milers de persones”. Infante ha explicat que des que es va tenir notícia de l’organització de la Via Catalana, al País Valencià es varen iniciar dos processos “paral·lels i complementaris”, un des de València, amb Acció Cultural del País Valencià amb l’organització tècnica, i l’altre des de Vinaròs amb la Plataforma pel País Valencià.

Una de les persones destacades d’aquesta convocatòria serà Guillem Agulló, pare del jove independentista assassinat per la ultradreta. Present a la roda de premsa, Agulló ha explicat que el motiu de ser-hi és perquè considera que el seu fill havia d’haver estat present en aquesta convocatòria.

Serà una de les primeres persones que donarà la mà a la cadena humana catalana a la frontera administrativa del riu Sènia. La convocatòria de la ‘Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat’ és a les 17:07 hores (recordant l’any 1707, pèrdua de la Batalla d’Almansa en mans de les tropes borbòniques).

Està previst que la cadena isca des del terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat) cap a Alcanar (Montsià) on s’abraçarà amb la Via Catalana de Terres de l’Ebre.

Comparteix

Icona de pantalla completa