Diari La Veu del País Valencià
Assessorament per als valencians afectats per la subsidiació d’hipoteques
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha informat hui del conveni que han signat aquest matí la formació política que ell dirigeix i la Plataforma d’Afectats per la Subsidiació de Préstecs Hipotecaris pel qual el PSPV oferirà assessorament jurídic als 50.000 afectats al País Valencià a través dels mitjans disponibles dels socialistes valencians. Per a Puig, “aquestes famílies pateixen una doble injustícia ja que van confiar en el Consell i en el Govern d’Espanya”. En aquest sentit, ha afegit que “els ha fallat el Govern valencià, ja que encara els deu 250 milions, i els ha fallat el Govern d’Espanya llevant-los les ajudes mensuals per a pagar les hipoteques”.

Així s’ha expressat Puig en la roda de premsa que ha ofert al costat de representants de la citada plataforma amb els quals prèviament s’havia reunit al costat de la secretària d’Habitatge del PSPV, María José Salvador. El PSPV ofereix assistència jurídica “perquè totes les persones a través de la plataforma que vulguen posar les reclamacions i accions judicials posteriors puguen fer-ho”. Sobre aquest tema, ha recordat que aquest servei va ser un compromís aconseguit fa uns mesos amb l’esmentada plataforma. Sobre la qüestió de les accions judicials, ha puntualitzat la dificultat que suposa la Llei de Taxes del PP, ja que “menysvalora els drets objectius dels ciutadans per a acudir a la Justícia”.

El líder socialista ha avançat que aquest matí el PSOE presentarà al Congrés un recurs d’inconstitucionalitat contra l’eliminació de subsidiació de préstecs hipotecaris perquè, segons ha manifestat, “es produeix una retroactivitat i es canvien les regles de joc a meitat de partit” al mateix temps que ha assenyalat que “posa en qüestió la legitimitat d’un govern que no és capaç de mantenir la paraula”. Sobre aquest tema, ha insistit que al País Valencià són més de 50.000 les famílies afectades i més de 300.000 a l’Estat espanyol, “a les quals no se’ls pot deixar en la cuneta, en una situació d’indefensió”, ha indicat.

Esperança a recuperar el dret

Per la seua banda, Manuel Garcés, el president de la Plataforma d’Afectats per la Subsidiació de Préstecs Hipotecaris al País Valencià, que està integrada en la coordinadora nacional, ha expressat el seu “doble agraïment” als socialistes pel conveni signat hui sobre assessoria jurídica al País Valencià i per la presentació del recurs d’inconstitucionalitat al Congrés. Sobre aquest tema, ha subratllat que “els afectats es veuen recolzats per les forces polítiques” i ha mostrat la seua esperança a recuperar el dret.

En aquest sentit, Garcés ha assegurat que els afectats han de recórrer a la via administrativa i contenciosa per a recuperar el dret a rebre les ajudes per a pagar les hipoteques. D’aquesta manera ha insistit que “hi ha moltes famílies que ho estan passant mal” i que aquesta ajuda pot significar entre 90-200 euros més al mes que han d’afrontar. Així mateix, ha destacat que l’aplicació retroactiva “vulnera el principi de seguretat jurídica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa