World Press Photo, les millors fotos del món a València fins al 16 de febrer

The New York Times publicarà un reportatge sobre la corrupció de l’Estat amb imatges de Samuel Aranda
22 gener 2013 01:00h
EFE / València
 
"En els últims tres mesos he estat treballant en un tema sobre la corrupció de l’Estat que es publicarà en breu en el New York Times", ha assegurat Samuel Aranda. "Està sent difícil perquè hi ha molts casos, llavors cal optimitzar el temps", ha ironitzat Aranda, autor de les fotografies que mostraven a una persona buscant menjar en un contenidor que il·lustraven un reportatge del periòdic nord-americà sobre l'economia espanyola.
 
Aranda va guanyar el concurs ʹWorld Press Photo of the Yearʹ de 2012 amb una fotografia que mostrava a una dona iemenita que sostenia en braços al seu fill ferit, durant una de les revoltes de la denominada Primavera Àrab de 2011.
 
Aquesta instantània és una de les 156 triades per World Press Photo per a la seua exposició amb les millors fotografies de l'any que podrà visitar-se a la Fundació Xirivella Soriano fins al 16 de febrer, amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell i Heineken i organitzada per l'associació cultural Doctornopo.
 
València és una de les últimes parades d'una mostra que ha recorregut prop d'un centenar de ciutats a tot el món, entre d’altres, Madrid, Barcelona Valladolid, Vitòria i  Arrecife (Lanzarote).
 
Les imatges seleccionades per aquest certamen retraten els principals esdeveniments de 2011, com la Primavera Àrab o el tsunami de Japó, encara que també reserva un espai per a les petites històries de la vida quotidiana.
 
Les fotografies es divideixen en nou categories: personatges d'actualitat, temes d'actualitat, notícies d'actualitat, temes contemporanis, vida quotidiana, retrats, arts i entreteniment, naturalesa i esports. De la mà de Doctornopo, està previst que l'exposició repetisca durant els tres pròxims anys a València, després d'una dècada sense visitar la ciutat, segons ha confirmat Pablo Brezo, president de l'associació.
 
Brezo ha explicat que la mostra de World Press Photo es completarà amb unes "jornades de reflexió" sobre el dret a la informació, en les quals col·laboraran Reporteros Sin Fronteras, Amnistia Internacional i la Unió de Periodistes, i un taller de fotografia amb Samuel Aranda.


 

 


World Press Photo 12

next