Diari La Veu del País Valencià
Lliçó de geografia de Barberá: “Madrid té el mar més a prop que Tòquio”

RedactaVeu / Agències / València

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat hui que no és un desavantatge per a Madrid que Tòquio i Istanbul, els seus rivals per als Jocs de 2020, siguen ciutats costaneres, perquè la capital espanyola “té el mar a València a hora i mitja d’AVE, potser a menys temps que molts habitants de Tòquio”.

Barberá, que hui parteix de Madrid cap a Buenos Aires per a assistir el dissabte a l’elecció de la seu dels Jocs, ha declarat a l’aeroport de Barajas que viatja “amb la maleta carregada d’il·lusió i d’orgull per oferir al món el mar de València”, ciutat que seria subseu de vela si Madrid obté els Jocs.

“Ha arribat el moment final. Viatge plena d’il·lusió i de ganes de portar la torxa. És difícil pronosticar, però el treball està ben fet”, ha afirmat.

Per als valencians, ha dit, “és un honor oferir el millor camp de regates del món i demostrar que la Copa de l’Amèrica ha tingut fills”.

A més de l’obtenció de beneficis com “la creació d’ocupació i la projecció internacional de València”, la il·lusió per organitzar una part dels Jocs és doble, ha apuntat l’alcaldessa, “perquè la vela és l’esport que més medalles dóna als espanyols”.

València i Madrid, ha afegit Barberá, “han estat sempre unides, encara que a voltes”, ha bromejat, “ens hàgem enfadat pel futbol”.

“Madrid té mar, perquè les comunicacions són immillorables i estem a hora i mitja d’AVE”, ha reiterat.

L’alcaldessa ha subratllat, a més, l’avantatge que suposa per a les televisions treballar en un camp de regates “on tots els dies ix el vent a la mateixa hora”.

Comparteix

Icona de pantalla completa