Diari La Veu del País Valencià
Educació obri 242 expedients per denúncies sobre guarderies il·legals
EFE / València

“L’Administració té després una competència de supervisió, i en el moment en què hi ha algun tipus de denúncia o indicis que eixa obertura no té tots els requisits corresponents, ens engeguem i exigim la documentació oportuna”, ha afegit.

Si no es disposa d’aquesta documentació, la Conselleria d’Educació engega els expedients, que en els últims mesos han sigut un total de 242.

Després de l’obertura dels expedients, hi ha un termini d’al·legació de 15 dies, en el qual el centre pot al·legar que no és una escola infantil sinó una ludoteca, “un servei absolutament diferent i amb unes necessitats diferents d’infraestructures i d’equipament”, ha explicat la consellera.

“Eixos expedients s’obrin, o bé perquè no es disposa del personal adequat, o bé perquè les instal·lacions no són adequades -ha afegit-. Si no es té el personal, es pot estar en tràmit per a contractar al personal adequat i justificar-ho. Sobre les instal·lacions, es pot haver iniciat el projecte o l’inici de les obres i també acreditar-ho”.

Si els responsables de la guarderia “no manifesten voluntat d’esmenar” les deficiències detectades durant el desenvolupament de l’expedient, “es dicta el tancament”.

La consellera espera que es resolguen tots els casos “de forma satisfactòria”, però ha advertit que, en cas d’algun tancament de guarderia, la xarxa d’escoles infantils del País Valencià “té capacitat oportuna per a absorbir eixe alumnat, però no és competència de la Conselleria, que n’és la supervisora”, en no ser educació obligatòria.

Comparteix

Icona de pantalla completa