Diari La Veu del País Valencià
Dels 312 opositors que han aconseguit plaça docent, 222 són interins
EFE / València

Així ho ha assenyalat la consellera d’Educació María José Català, a la roda de premsa de presentació de les dades del curs acadèmic 2013-2014, en què ha xifrat en 49.599 els professors en el sistema públic, 594 menys que en l’exercici anterior, i 14.326 en el concertat, 678 menys que en el 2012-2013.

D’aquesta forma, ha respost a preguntes dels periodistes sobre la situació dels interins, després d’un any amb moltes protestes per part dels sindicats i un canvi en la baremació.

En concret, ha indicat que en el cicle de Primària, 172 professors que han obtingut la plaça ja eren interins i en Educació Secundària i Formació Professional han sigut 50 els que ja tenien eixa condició.


La Conselleria va rebre un total de 7.305 sol·licituds d’aspirants a participar en eixes oposicions per a cobrir unes 300 places de personal docent. Català ha destacat que, al marge dels que han aconseguit la plaça, del total d’examinats 533 docents, que eren interins, han superat la fase d’oposició i s’incorporen a la borsa de treball.

“Conforme avancen les jubilacions aquest curs, aniran incorporant-se”, ha agregat.

La principal novetat d’aquesta convocatòria ha sigut pel que fa a la baremació de les proves, que ha suposat un canvi en el pes que tindran les dues parts que integren tradicionalment les proves sobre la nota final respecte a les últimes oposicions.

La fase d’oposició ponderava dos terços de la nota final, enfront del 60% que va representar en les últimes proves i es concedia més importància a l’examen, i la fase de concurs o mèrits puntuava un terç.

Comparteix

Icona de pantalla completa